Dr. Piero Mozzi ne oferă părerea sa despre apariția noului Coronavirus (COVID-19).
..Virusurile și bacteriile sunt singurele care au interpretat perfect globalizarea. Ele se mișcă odata cu vântul, cu aerul, cu animale, cu insecte, cu ființe umane și poate chiar cu bunurile. Oprirea lor este ca și cum te-ai gândi să oprești vântul ridicând brațele. Trebuie să știm să ne adaptăm și să ne adaptăm.
Așa că doctorul Piero Mozzi , a vorbit despre Coronavirus (Covid-19), al treilea virus animal după Sars și Ebola, primul din seria care a afectat țara noastră.
Panica produse prin măsuri adesea contradictorii și prin infodemia rampantă, avalanșa informală a mass-media, care, în loc să se liniștească, generează cacofonie și confuzie, copleșind barajul de orice bun simț și măsură comună, sacrificat publicului și motivelor sfaturilor pentru achizițiile.
În timp ce Coronavirusul se răspândește în regiunile italiene, ceea ce ne conduce să credem că numărul infecțiilor ar putea fi subestimat, dar este comun faptul că decesele sunt limitate și limitate la persoanele care au trecut de ani și cu debilitări anterioare.
Coronavirusiri a fost caracterizat printr - un conținut de aproximativ 1-2% mortalitate , cu o rata de vindecare că Organizația Mondială a Sănătății estimează la 95 la sută.
Dacă am compara victimele sale cu cele 8.000 de decese cauzate de gripă și complicațiile sale pe care statistica Istituto Superiore di Sanità o înregistrează în fiecare an în Italia, ar părea de fapt un lucru mic.
Evident, toate acestea nu sunt suficiente pentru a calma inimile și a depăși psihoza oamenilor, consternată de reapariția unor fenomene care ar dori să se limiteze la un trecut îndepărtat sau limitate la zone ale planetei încă neatinse de modernitate.
Suntem în prezența Yersinia dăunătorilor s - continuă Dr. Butuci - probabil a declanșat epidemia descrisă de Tucidides care într - adevăr , nu este clar dacă acest lucru a fost tratat ciuma sau variola. Au existat mai multe valuri epidemice în istoria omenirii. Ce scrie Thucydides în Războiul Peloponnesian a izbucnit în timpul războiului dintre Atena și Sparta, care a început în 431 î.Hr.
Atunci a existat faptul că, în timpul guvernării lui Iustinian, care la Constantinopol a decimat foarte mult populația. A urmat așa-numita ciumă neagră din 1348, care a ucis aproape douăzeci de milioane pe continent. Iar cea din 1630 descrisă de Manzoni. În secolul trecut, gripa spaniolă care a trecut ca cea mai mare pandemie din istoria umană. Pe scurt, au existat întotdeauna focare epidemice în jurul planetei.
Ce se poate face?
Puteți sa va izolati. China a cărei conducere este capabilă de alegeri drastice o poate face.
Aici este mult mai dificil cu o țară care este atașată de cealaltă. Bine, hai să ne spălăm mâinile de un număr infinit de ori pe zi. Să ne punem pe măști, dar atunci trebuie să vedem și cât durează eficiența lor, având în vedere că infecția poate apărea și prin mucoasele ochilor.
Sau respectăm distanța de cel puțin un metru și jumătate unul de celălalt. Doar să spunem, pentru a vă dezinfecta mâinile, pentru a face viruși ca acesta inactivi, ar fi mult mai convenabil și mai simplu să folosiți oțet atunci când sunteți în afara . Se poate păstra o sticlă, o fiolă de oțet de vin, probabil, cu un picurator.
Când crede că a atins obiectele în astfel de cantități încât mâinile sale sunt infectate, toarnă zece picături de oțet peste ele și îl freacă .
Aici nu mai sunt condițiile pentru ca virusul să trăiască și să supraviețuiască.
Între timp, mass-media informativă ne copleșește în fiecare zi cu râuri de declarații ale experților.
Asistăm la un soi de competiție de virologi, imunologi pentru cei care își exprimă părerea cel mai mult. Nu doar Burioni este cel care ocupă scena ca prim actor.
Nu, există multe, deși virusul pare să aibă o rată de vindecare ridicată.
Desigur, exact. Deși cred că nu putem avea încredere orbă în datele pe care ni le-au oferit chinezii. Nu știm dacă 80.000 sunt de fapt infectate, care mi se par puține.
Iar dacă cadavrele sunt în jur de 2.600. Poate este de crezut că numărul persoanelor infectate și decedate este mai mare.
Nu lipsesc experții care prezic o creștere a infecțiilor. Dincolo de decesele și vindecările care vor rezulta, nu este că în acest caz riscăm un colaps al sistemului de sănătate în primul rând? Ani de zile, sănătatea publică a suferit reduceri la paturile spitalului și la personal, așa cum a denunțat întotdeauna uniunea medicilor.
Nu există vaccinuri, nu există terapii . Există sfaturi precum spălarea bine a mâinilor, respectarea distanței de un metru și jumătate față de oameni, strănutul in spate și nu în fața vecinului sau pe mâini. Lucrul de făcut acum este să studiezi ce nu s-a făcut până acum.
În cazul acesta se dovedește grupa sanguină a persoanelor infectate și a decedat .
Acest lucru ne-ar permite să înțelegem, pentru persoanele infectate și moarte, dacă o persoană cu o anumită grupă sanguină este mai sensibilă sau nu la boala în curs.
Apoi, ar fi o problemă de cunoaștere a tipului de sânge, a tipului de obiceiuri, a modului de viață și a obiceiurilor alimentare ale celor care s-au descurcat bine, a așa-numitilor transportatori sănătoși, a celor care nu au suferit daune și au fost infectați fără niciun simptom.
Deși ar fi de înțeles tipul de dietă , băuturile pe care le-au luat și unde au trăit cei care au dezvoltat pneumonie, construind un istoric de caz foarte precis.
Cred că a fost ratată o mare oportunitate de a înțelege dacă există cineva care este mai sensibil sau nu la virus, studiind mai presus de toate stilurile de viață, în primă instanță tocmai nutriția, a celor care au avut mai puține daune.
Decesele privesc persoane cu vârste înaintate și care suferă deja de patologii particulare.
Adevărat, morții din Italia erau persoane în vârstă, cu excepția celui care a murit la Como, care avea șaizeci și doi de ani, dar era deja dializat, adică suferea de o patologie gravă și severă, cum ar fi insuficiența renală, care implică și probleme cardiovasculare și tot sistemul imunitar.
Se pare că virusul afectează persoanele în vârstă, în timp ce copiii nu ar fi afectați, probabil, deoarece au o apărare imunitară mai puternică. Poate că sunt mult mai sensibili la virusul gripal comun decât coronavirusul.
În Italia cântăm victoria pentru că suntem aproape cei mai longevivi și mai vechi oameni de pe planetă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.