Cele 7 chakre principale si exercitii pentru activarea lor

Imagine similară

@sursa Buna Viata 
Buna Viata va prezinta azi informatii dintr-un mic fragment al unui serial de desene animate, Avatar – Legenda lui Aang. Mi-a atras atentia intr-o zi si l-am urmarit pentru ca, in general, imi plac desenele animate, iar in al doilea rand am vrut sa vad ce poate sa-mi spuna despre chakre. Multa vreme chakrele au fost pentru mine un subiect complicat, o chestie de neinteles, mai mult exotica si cu denumiri greu de pronuntat, nu mai zic de explicatii pretentioase din care nu pricepeam mai nimic. In acest filmulet se explica asadar, intr-un mod extrem de simplu cum functioneaza sistemul chakrelor, al celor sapte cele mai cunoscute, dar si cum si de ce se blocheaza ele. Cel mai frumos mi s-a parut ca da si solutii simple pentru deblocarea lor, ceea ce face ca informatiile oferite sa fie de mare folos celor care vor sa le aplice. Pentru mine au fost de folos si va relatez aici si ceva din experientele si intelegerile mele atunci cand le-am aplicat. Cine stie, poate ajuta pe cineva. Cert este ca, am scos din filmulet esentialul si l-am transcris mai jos completandu-l cu alte informatii interesante si, sper, la fel de folositoare. Detaliile adaugate sunt din cartea lui Ruby Gibson, „Trupul meu, pamantul meu” pentru ca mi s-au parut la fel de practice si usor de inteles. Insa pentru mine, primul pas in intelegere a fost sa aleg: „Vreau sa fiu libera sa traiesc sau sa fiu sclavul mintii in continuare?„. 😀

Prima Chakra este cea a Pamantului

Chakra011. Prima Chakra este cea a Pamantului sau chakra radacinii (in zona genitala, la baza coloanei vertebrale) si are rol de supravietuire. (Contine instinctele elementare de supravietuire stocand simboluri inconstiente si amintiri privind circumstante ale vietii sau mortii, siguranta si sustinerea de baza a vietii. Ea confera vitalitate si stabilitate corpului fizic. Este legata de chestiuni ce tin de securitate, curaj, rabdare, autonomie sau despartirea de patrie. Este asociata culorii rosii si este centrul cel mai lent si mai dens energetic din corp. Neplaceri fizice datorate blocarii acestei chakre: constipatie, probleme rectale, frigiditate sexuala, anxietate inexplicabila, dureri si tensiuni in sira spinarii, dependente si tendinte compulsive).
  • Glanda: ovare şi testicule
  • Frecventa de vibratie: sunetul de baza Do, Do diez, sunetul vocalic Hu
  • Corespondenta vegetala: uleiuri esentiale de piper negru, lemn de cedru, Grounding, Ruta VaLa, Valor
  • Corespondenta minerala: agat, heliotrop, hematit, granat, rubin, japs rosu
  • Corespondenta animala: sarpe, soparla, aligator si toate reptilele
  • Aspecte fizice: temelie fizica, eliminarea reziduurilor, rect, picioare, labele picioarelor, testosteron si estrogen
  • Instinct: supravietuire, procreare
  • Aspecte psihologice: hrana, adapost, siguranta, capacitatea, de a se întretine
  • Este sediul pentru: Kundalini, abundenta
  • Manifestare negativa: comportament de pradator, violenta, instinctuala, oboseala cronica, trauma la nastere, probleme legate de abandon.
Este blocata de teama, de frica. Solutii: permite temerilor tale sa devina clare, apoi abandoneaza-le si lasa-le sa curga la vale in rau. Nu le fa culcus in tine.
Ce am experimentat eu. Sa va spun drept a durat ceva pana am inteles exact cum sa fac chestia cu abandonarea fricilor si a le lasa sa curga la vale. In primul rand am inceput prin a-mi observa gandurile ce contineau frica si scenarii de frica si, de aici a venit usor intrebarea cat sunt ele de reale. Am avut o strafulgerare, la propriu, cand mi-am dat seama ca majoritatea fricilor mele erau imaginare. Da, pur si simplu imaginare, plasmuiri ale mintii care extragea din experientele trecute contexte si realiza un ditamai colaj foarte plauzibil si logic, dar fals. Mintea este un instrument genial in a face astfel de conexiuni deoarece are la indemana o memorie gigantica. Asa ca, am inceput sa ma intreb, atunci cand ma napadea vreo frica, de oricare ar fi fost ea, daca este reala sau imaginara. In 99% din cazuri era o frica imaginara. Apoi am inteles cum sa o las sa se duca, la vale, pe rau. Pur si simplu nu o mai hraneam cu energie. Practic, am taiat heblu mintii de a mai avea energie ca sa faca conexiunile. Iar prin a taia heblu eu inteleg prin a face liniste in minte sau a da voie fricii sa se manifeste, eu doar privind la scenariul pe care mintea dorea sa-l faca. Ma uitam la ce lucreaza mintea cu acea frica si cum o „impodobea” cu detalii. A fost destul de greu la inceput, insa cand am perseverat lucrurile au devenit extraordinar de usoare. Cum mintea incepea sa se obisnuiasca si cu strategia mea si, in „disperarea” ei de a detine in continuare controlul incercand sa faca scenarii din ce in ce mai credibile, am aplicat o noua tactica si mai simpla. Am zis „ok” este o frica, hai sa te vedem cat esti de buna. Si m-am asezat linistita sa-i vad spectacolul. Am invitat-o sa se manifeste. „Hai, frica, da-i drumul. Cresti, fa-te mare si arata-mi ce poti„. Astea erau cuvintele pe care mi le spuneam. Ei bine, in astfel de momente frica disparea instantaneu si in minte se lasa liniste. Frica se dusese pe rau la vale. Am zis doar „Uau!” Iata ce inseamna sa le lasi sa curga ca un rau. Daca pui zagazuri, frica va stationa si se va mari ca un balon. Iar cand balonul se sparge apare boala si, uneori, chiar moartea.

A doua Chakra este cea a Apei

Chakra022. A doua Chakra este cea a Apei si are rol in placere. (Este chakra sacrala sau a ombilicului, situata in bazinul reproductiv. Reprezinta relatia cu propria sexualitate si cu mama ta si cuprinde amintiri si vise ale divinului feminin. Este sediul fortei creatoare si contine potentialul pentru intimitate. Este legata de situatiile in care dai si primesti, probleme de toleranta, gelozie, asimilare si creativitate. Are culoarea portocalie. Neplaceri fizice datorate blocarii acestei chakre: infectii ale vezicii urinare, pietre la rinichi, probleme de reproducere, impotenta, dereglari ale ciclului menstrual, disfunctii sexuale, dureri de spate, probleme intestinale).
  • Glanda: suprarenale
  • Frecventa de vibratie: sunet de baza Re, Re diez, vocala O
  • Corespondenta vegetala: uleiuri esentiale Clarity, Forgiveness, muscata, Inner Child, lavanda, SARA
  • Corespondenta minerala: carneol, calcit, chihlimbar, citrin, piatra Lunii
  • Corespondenta animala: delfin, balena, animale de apa, vidra, castor, broasca testoasa, liliac
  • Aspecte fizice: digestie, intestine, rinichi, tractul urinar, potenta sexuala, adrenalina, durerile lombare, durerile menstruale, pierderea apetitului
  • Instinct: sexualitatea
  • Aspecte psihologice: putere, bani, sex, control, frica, lupta, pasiune, respect de sine, abuz sexual sau emotional, probleme parentale mostenite, incest
  • Este sediul pentru: creativitate, compasiune, familie
  • Manifestare negativa: frica, lupta.
Este blocata de vina. Ca sa o deblochezi trebuie analizezi vina care te blocheaza si sa te intrebi de ce te acuzi cel mai mult. Accepta realitatea ca astfel de lucruri se pot intampla. Apoi iarta-te pe tine insuti.
Experienta mea la acest capitol s-a bazat pe intelegerea unui eveniment pe care l-am depasit cu greu: moartea mamei, destul de timpurie. Am ramas dupa acest eveniment cu o vina uriasa in mine care m-a blocat cativa ani buni. De fapt, nu ma puteam ierta pe mine ca nu am reusit, nici macar in ultimele zile pe acest pamant ale mamei mele, sa-i spun cat de mult am iubit-o, cat de mult am admirat-o si sa-i multumesc ca m-a crescut frumos si ca mi-a fost mama. La fel a fost si cu tata, care a murit si el dupa un an de la moartea mamei si care mult mai tarziu am descoperit ca si cu el purtam o vina, insa mult mai ascunsa si mai perfida. Nici lui nu reusisem sa-i spun ca, de fapt, l-am iubit foarte mult, desi, cat fusese in viata, nu reuseam decat sa-l asociez cu suferintele pe care, credeam eu, mi le provoca atunci cand il vedeam beat. Cand am constientizat aceste amintiri si am inceput sa ma iert pe mine ca nu am reusit sa spun si sa fac lucrurile la timp am simtit o mare usurare. Da, de parca mi se luase din trup o greutate care se tara cu mine prin viata. Nu va mai spun ca aceasta constientizare a venit la pachet si cu o boceala pe cinste care a durat mai bine de o ora. Plans care a descatusat in mine o energie uriasa ce statea si bahlea in mine. Inca mai lucrez la deblocare pentru ca vina, perfida, se poate ascunde si in chestii marunte, nu doar in evenimente triste ca pierderea cuiva drag. Si aceste sentimente de vina marunte se aduna una cu alta si iese ceva urit daca le lasi sa se mareasca. Ce am aflat eu a fost si constietizarea ca, asa cum am scris mai sus, in realitatea in care traim se pot intampla si astfel de lucruri si ca ele sunt firesti si naturale. Trebuie doar sa le accepti si sa le iei asa cum sunt, fara sa-ti faci vreo vina imaginara si fara sa le judeci. Da, si aici te poti intreba daca este o vina reala sau una imaginara, la fel ca si in cazul fricilor. Eu am aflat ca tot mintea creeaza vinile pentru a detine controlul.

A treia Chakra este cea a Focului

Chakra033. A treia Chakra este cea a Focului (a plexului solar) si este Chakra tariei de caracter. (Este sediul furiei, vointei si adictiilor si defineste puterea ta si cu tatal tau cuprinzand amintiri si vise ale divinului masculin. Din aceasta chakra iti iei energia creativa si o actualizezi in lume. Aici iti probezi capacitatea de auto-protectie si de conducere. Este legata de sistemul neurologic, de maiestria personala, dreptul sacru versus legea umana, transformare fizica, furie si autocontrol. Este asociata culorii galben. Neplaceri fizice datorate blocarii acestei chakre: ficat, splina, vezica biliara, ulcere, digestie ineficienta, flatulenta, eructatii, hernii, oboseala cronica, orice simtom legat de metabolism, tipare de dependenta, hipertensiune arteriala, greutate, probleme legate de temperatura corpului).
  • Glanda: pancreas
  • Frecventa de vibratie: sunet de baza Mi, sunetul vocalic AH
  • Corespondenta vegetala: uleiuri esentiale Abundance, menta, Peace & Calming, Purification, Sacred Mountain
  • Corespondenta minerala: citrin, topaz de aur, chihlimbar, ochi de tigru, calcit auriu, aur
  • Corespondenta animala: bursuc, corb, elan, coiot, sconcs, leu de munte
  • Aspecte fizice: stomac, abdomen, ficat, pancreas, stocarea si eliberarea energiei, splina
  • Instinct: putere
  • Aspecte psihologice: curaj, putere, exprimare în lume
  • Este sediul pentru: autonomie, individualism, altruism, îndeplinirea viselor, longevitate
  • Manifestare negativa: probleme gastrointestinale, anorexie, regrete, mandrie, exacerbare a ego-ului, simptome ale nevrozei, energie scazuta, mentalitate de victima, accese de furie, rusine.
Ea este blocata de obicei de rusine. Clarifica de ce anume iti este rusine, care sunt dezamagirile de sine si analizeaza-le. Accepta si aceasta parte din viata ta.
Aici, lucrurile au fost destul de simple dupa ce am inteles ca, a fi uricioasa, rea, stupida, bestie, balaur, ridicola, ma rog, toate chestiile naspa pe care ni le atribuim dar nu le recunoastem fatis sau ni le-ar atribui altii, sunt lucruri care fac parte din mine si sa le accept ca atare. Da, sunt rea. Da, sunt uricioasa. Da, sunt scandalagioaica. Etc. Da, toate aceste parti fac parte din mine pentru ca sunt facuta astfel incat inauntrul meu sa fie un echilibru intre caracteristicile pozitive si cele negative. Dezechilibrul apare atunci cand „hranim” mai mult una sau alta din aceste caracteristici. Asa se face ca, la un moment dat suntem mai mult bestii, decat oameni cumsecade, sa zicem. Cand am inteles asta trecusem deja printr-o etapa de manifestare foarte expliziva a caracteristicilor mele negative. Practic, a fost perioada cand am luat cunostinta cu ele. A fost un an cand nu era saptamana in care sa nu fi fost rea, scandalagioaica si cu un nivel de a critica la cote maxime, desi pana atunci toate astea mocneau in mine si la suflafata scoteam „cele bune” ca sa dau bine in fata celorlalti. Cei apropiati mie au avut de infruntat o bestie cu care nu erau obisnuiti pana atunci. Am inceput apoi, incet, incet sa nu-mi mai fie rusine cu partile „negative” din mine si sa le accept ca atare. Am invatat apoi sa nu le mai las prea multa libertate pentru ca deja incepuse-ra sa devina plictisitoare pentru mine, iar pentru ceilalti obositoare si distructive. Am invatat ca, acceptand aceste fatete negative nu mai erau asa de vivace si ca, in timp, se estompau de la sine. Am invatat ca, manifestandu-le la capacitate spre maxim puteam rani pe cineva si, de aici, alte consecinte neplacute. Nu mi-a mai fost rusine de momentele mele de ridicol, de faptul ca eram „proasta” si imbaxita sau cate si mai cate. Mi-am permis si am permis acestor fatete sa salasluiasca si ele, dar in echilibru cu partile bune si manifestate cu calm si eleganta. Ce a rezultat? Am devenit mai calma, mai linistita si am inceput sa aud si sa ascult si pe altii. Am inteles ca a scapa de rusine inseamna sa-i intelegi si pe altii. Partea asta a avut si o chestie buna, ca sa zic asa, pentru ca m-am amuzat teribil de manifestarile prin care am trecut.

A patra Chakra este Chakra Iubiri

Chakra044. A patra Chakra este Chakra Iubiri. (Situata in mijlocul pieptului, in inima si in zona plamanilor. Este centrul iubirii si compasiunii care detine amintiria pierderilor de orice fel, a durerilor sufletesti si resentimentelor. Aici iti exprimi valoarea de sine si te aliniezi cu adevarul personal. Aici se uneste corpul fizic cu cel spiritual. Este legata de constiinta de grup, intelegere, armonie, instabilitate emotionala si acceptare. Este asociata culorii verde. Neplaceri fizice datorate blocarii acestei chakre: probleme bronhice, boli cardiace, palpitatii, probleme circulatorii, probleme de respiratie, neplaceri legate de timus, astm sau pneumonie, dependenta de fumat).
  • Element: Aer
  • Glanda: timus
  • Frecventa de vibratie: sunet de baza Fa, Fa diez, vocala A
  • Corespondenta vegetala: uleiuri esentiale AromaLife, Forgiveness, muscata, Hope, Joy, Valor, White Angelica
  • Corespondenta minerala: smarald, turmalina ros si verde, malahit, jad verde, aventurin verde, chrysoprase, kunzite, cuart roz, rubin, moldavite
  • Corespondenta animala: cerb, elan, cal, bizon, caine
  • Aspecte fizice: sistemul circulator, plamâni, sâni, inima, astm, deficiente imunitare
  • Instinct: iubire
  • Aspecte psihologice: iubire, speranta, cedare în fata altuia, compasiune, intimitate
  • Este sediul pentru: iubire lipsita de egoism, iertare
  • Manifestare negativa: exacerbarea ego-ului, tristete, singuratate, abandon, tradare
Este blocata de suparare, indoieli, griji. Ca sa o deblochezi lasa supararile sa se astearna in fata ta. Lasa durerile sa se indeparteze, sa se scurga ca un rau. Dupa aceea lasa iubirea sa ia locul lor. Un schimb usor si nu-ti trebuie decat imaginatie. Restul se face de la sine si nu-ti mai bati capul.
Toti experimentam zi de zi griji, indoieli si, din cand in cand, suparari. Dar grijile si indoielile parca sunt mai la ordinea zilei si, de aici, importanta uriasa pe care le-o atribuim inconstient. Cand ma gandesc cata energie investim in ele ma apuca groaza acestei risipe fara noima. Inca experimentez zona grijilor desi sunt satula pana peste cap de ele. Insa am observat ca acum, cand va scriu aceste cuvinte, ele nu se mai manifesta atat de puternic ca acum cativa ani. Cand am inceput sa inteleg ca si ele sunt tot miraje, mai intai indoielile, apoi grijile s-au imputinat din ce in ce in mai mult. Acum, doar acele griji adanc iradacinate in trecut si care cu greu se lasa plivite isi mai arata efectele. La mine, acestea sunt grijile legate de ziua de maine. Stiti la ce ma refer, poate pentru ca multi dintre voi le traiti si le experimentati. Cum am facut? M-am luminat in momentul in care am inteles zicala cu drobul de sare deasupra capului. Da, nu radeti, este un exemplu foarte bun. Povestea are talc si merita sa meditati la ea. Din ce am experimentat eu am ajuns la o solutie simpla si practica. Si e legata la inceput de limbaj. Am eliminat din limbaj expresia „Dar daca…„, doua cuvinte puternice care exprima indoiala. Apoi, m-am intrebat daca grijile pe care mi le creeaza mintea sunt false sau adevarate. Apoi mi-am dat seama ca, avand in vedere ca aceste griji tineau de un viitor anume, deci de ceva imaginar, nimic palpabil si vizibil, m-am intrebat: „De ce imi fac griji pentru ceva care nu exista inca?” Cand am inteles ca viitorul este doar imaginar, am inceput sa lucrez cu aceste griji si sa nu ma mai fiu in continuare sclavul mintii.

A cincea Chakra este Chakra Sunetului

Chakra055. A cincea Chakra este Chakra Sunetului (in gat, zona laringelui) si este Chakra adevarului.(Este centrul exprimarii sinelui, locul unde iti pronunti adevarul si-ti sustii valoarea, unde prezinti forta cand iti amintesti sa ii inchini cantec Creatorului tau. Aici se manifesta creativitatea si inspiratia. Este legata de problemele de comunicare, onestitate, discernamant si vorbire. Este asociata culorii albastru. Neplaceri fizice datorate blocarii acestei chakre: dezechilibre tiroidiene, probleme de metabolism, tiuituri in urechi, dureri in gat sau mandibula, spasme si dificultati la inghitire).
  • Element: eter
  • Glanda: tiroida, paratiroida, hipotalamus
  • Frecventa de vibratie: sunet de baza Sol, Sol diez, sunetul vocalic I
  • Corespondenta vegetala: uleiuri esentiale Believe, Harmony, lamaie, Present Time, Release, Ruta VaLa, ylang ylang.
  • Corespondenta minerala: turcoaz, chrysocolla, calcedonie, albastru safir, celestit, topaz albastru, sodalit, lapislazuli, acvamarin, azurit, disten
  • Corespondenta animala: cerb lopatar, elan, antilopa, delfin, paianjen, pasari cantatoare
  • Aspecte fizice: gatlej, gura, gat, esofag
  • Instinct: exprimare parapsihica
  • Aspecte psihologice: manifestari ale visului, creativitate, comunicare, încredere.
  • Este sediul pentru: putere personala, încredere, dorinta
  • Manifestare negativa: tradare, dependente, psihoze, probleme cu somnul, minciuni, frica de a vorbi, barfa, toxicitate.
Ea este blocata de minciunile pe care ni le spunem singuri si cu care ne amagim singuri. Nu poti minti in privinta propriei tale naturi. Trebuie sa accepti ceea ce esti, si cu bune si cu rele. 
La capitolul asta am avut mult de furca pana sa inteleg ce inseamna sa ma mint pe mine insami. Mai mult, sa invat sa comunic si sa-mi ridic stima de sine. Prietenii mei ma vedeau intr-o perioada ca o persoana supusa. Adica nu ripostam la loviturile pe care mi le aplicau unii sau altii si inghiteam toate frustrarile lsi efectele actiunii lor fara sa ripostez. Imi aduc acum aminte de acea perioada si cum ma manifestam si imi dau seama ca aveam aceasta chakra blocata. Banuiesc ca nu prea se misca deloc. Iar cand am inceput sa ripostez si sa comunic a fost ca ruperea unui baraj. Numai ca la mine, ce s-a revarsat a fost o apa maloasa si plina de crengi care au zgariat in drumul lor ceva persoane, unele chiar nevinovate. A fost perioada mea scandalagioaica, vulgara si exploziva. Pe toate trei le-am acceptat ca ale mele si nu le-am mai ascuns sub pres. Apoi totul s-a linistit incet, incet si am inceput sa fac curatenie. Sa-mi cer iertare si scuze de la cei pe care i-am ranit si sa ripostez mai cu calm si diplomatie la cei care veneau sa ma calce pe bataturi. Recunosc, tiparele astea grele si imbacsite inca se mai deruleaza, insa nu cu aceeasi intensitate ca sa ma ia iarasi valul si sa ma dea peste cap. Acum imi dau seama mai repede ca intru in ele si le constientizez mai rapid. Si imi pastrez calmul mai usor si nu ma mai enervez si nu mai cert in cap cu persoane asa cum faceam altadata. Emotiile enervarii le las sa sa duca asa cum au venit, nu le mai tin sa le cocolosesc in minte fabricand povesti.

A sasea Chakra este Chakra Luminii

Chakra066. A sasea Chakra este Chakra Luminii (in centrul fruntii) sau Chakra Intuitiei ori Chakra celui de-al treilea ochi. (Reprezinta capacitatea mentala, viziunea, claritatea si cognitia. Este comandamentul central de functionare. Aici iti poti aminti abilitatile de clarvedere si cele telepatice. Amigdala este centrul emotional al creierului si se afla in lobul frontal care este la baza acestei chakre. Este legata de imaginatie, concentrare, cosmaruri, detasare, fragmentare, tulburari de stres posttraumatic sau sindromului de hiperactivitate sau deficit de atentie. Este asociata culorii indigo si deschide constiinta spre lumile non-fizice. Neajunsuri fizice datorate blocarii acestei chakre: dureri de cap, probleme de vedere, dezechilibre hipofizare, probleme de concentrare si perceptie spatiala).
  • Element: Lumina
  • Glanda: pituitara si hipofiza
  • Frecventa de vibratie: sunet de baza La, La diez, sunetul vocalic Ii
  • Corespondenta vegetala: salvie, uleiuri esentiale Acceptance, lemn de cedru, tamaie, Palo Santo, pachouli, Surrender, iarba parfumata
  • Corespondenta minerala: lapislazuli, azurit, fluorit, sodalit, cristal de cuart, safir, turmalina
  • Corespondenta animala: vultur, cioara, bufnita, lup, cocosul de mesteacan, libelula
  • Aspecte fizice: creier, ochi, sistem nervos
  • Instinct: adevar.
  • Aspecte psihologice: ratiune si logica, inteligenta, empatie, depresie, probleme legate de stres, negare.
  • Este sediul pentru: Iluminare, auto-realizare
  • Manifestare negativa: iluzie, nevroze, nepotrivire, atacuri de apoplexie
Ea este blocata de iluziile mintii, iar cea mai mare iluzie a acestei lumi este iluzia separarii. Lucruri pe care tu le crezi separate si diferite sunt de fapt unul si acelasi. Suntem conectati cu toti si cu toate. Deblocarea ei vine o data cu constientizarea faptului ca esti conectat cu toti si cu toate, ca nu esti separat si functionezi ca o unitate singulara.
Practic, chestia asta a simtit-o oricine ca pe un lucru inexplicabil si pe care nu a putut sa-l defineasca, daramite sa mai discute despre ea. Cand incepi insa sa-ti pui intrebari si sa incerci sa constientizezi ca e ceva la mijloc ajungi sa-ti dai seama ca totul este legat ca intr-o retea uriasa, nemarginita si ca tu faci parte din acea retea. O retea pe care nu o vezi, nu o mirosi, nu o auzi si nici nu poti sa o pipai. Retea pe care multa lume o trece la categoria „prostii, dom’le, prostii„. Eu am simtit conexiunea cu aceasta retea adanc, in mine si nici acum nu pot explica foarte bine ce si cum se petrece asta. Insa pot spune ca am vazut, pipait, etc. efectele conexiunii cu aceasta retea. Si am sa va dau ca exemplu tot ceva trait de mine. Timp de patru ani visam sa merg sa fac El Camino, un pelerinaj de 850 km de mers pe jos prin nordul Spaniei. Insa mintea imi fabrica indoieli si frici imaginare. Ba ca nu am bani, ba ca mi-e frica sa plec singura din tara, ba ca nu am sa ma descurc pentru ca nu cunosc limba etc, etc. La un moment dat insa, in timp ce priveam niste poze pe internet cu pelerini pe Camino, am spus urmatoarea fraza: „Anul viitor, in august, am plecat pe Camino„. Am simtit pentru cateva miimi de secunda o caldura inexplicabila care pleca din zona ombilicului si a pieptului si care a disparut imediat. Nici nu am avut timp sa procesez starea ca am si uitat. Mult mai tarziu am putut sa descriu senzatia. Atunci, mi-am vazut de treaba mai departe. Efectele acestei experiente s-au aratat imediat. Dupa cateva zile vorbeam pe internet cu un prieten si ii spuneam ca m-am hotarat sa plec pana la urma pe Camino , anul urmator. Eram vesela ca-mi impartaseam cuiva apropiat o hotarire de care nu eram foarte constienta. Dupa un moment de pauza, prietenul meu mi-a scris ca imi ofera 1000 de euro ca sa am bani de drum. Am ramas pur si simplu uimita si cu gura cascata, la propriu. Iar starea de uimire amestecata cu bucurie, calm, liniste sufleteasca a durat toata perioada pana la plecare, exact un an. Am „pipait” efectele conexiunii mele cu reteaua incepand de la bani, echipament, transport si pana la doi prieteni insotitori. Si, intr-adevar, am plecat. Despre experienta mea de acolo poate ca am sa povestesc aici, pe Buna Viata. A fost mai mult decat interesant.

A saptea Chakra este Chakra Gandului

Chakra077. A saptea Chakra este Chakra Gandului. (Este numita si chakra coroanei deoarece este situata in crestetul capului. Este locul in care te conectezi cu sinele tau superior si cu Creatorul tau. Detine relatia ta cu divinul, potentialul pentru abundenta si prosperitate, memoria ancestrala. Este legat de lipsa de inspiratie, deconectarea, ezitarea, vointa spirituala, idealismul si depresia. Este asociata culorii violet deschis sau alb si este poarta spre visele tale. Neajunsuri fizice datorate blocarii acestei chakre: experiente de extracorporalitate, alienare, dezechilibre pineale, probleme de somn, dezechilibre ale sistemului nervos.).
  • Element: Spirit
  • Glanda: pineala
  • Frecventa de vibratie: sunet de baza Si, sunetul vocalic Ohm
  • Corespondenta vegetala: cedru, uleiuri esentiale Awaken, Gathering, Gratitude, Into the Future, Release
  • Corespondenta minerala: ametist, alexandrit, fluorit, purpuriu, diamant, selenit
  • Corespondenta animala: balena, broasca testoasa, colibri
  • Aspecte fizice: piele, creier, echilibru hormonal
  • Instinct: etica universala
  • Aspecte psihologice: altruism, integritate, întelepciune
  • Este sediul pentru: transcendenta, Iluminare
  • Manifestare negativa: psihoze, regresie, cinism.
Este blocata de atasamentele lumesti de orice fel. Solutii: mediteaza asupra a ceea ce te ataseaza de aceasta lume. Apoi lasa toate acele atasamente sa se departeze. Lasa-le sa curga la vale pe raiu, sa fie uitate. Trebuie sa inveti cum sa renunti.
Sa inteleg chestia asta cu atasamentele lumesti a fost simplu. Mai greu este sa le pun in practica. Chiar si acum ma vad atasata de anumite chestii, nu numai materiale, ci chiar si afective, cum sunt legaturile de familie sau cele cu prietenii sau animale de companie dragi. Cert este ca, distrugerea lucrurilor materiale sau pierderea rudelor, a prietenilor sau animalelor de companie creeaza suferinta multa doar pentru ca atasamentele sunt puternice. Eliberarea de aceste atasamente nu inseamna ca nu le mai iubesti. Ci doar sa nu te agati de ele si sa ramai blocat in ele. Poti iubi in continuare fara sa fii insa atasat.

 Chakrele sunt echilibrate daca…

P.S. Pentru o buna viata renunta la tot ce inseamna:
1. judecata
2. comparatie
3. atasament fata de dualitate
A renunta la judecata inseamna, dupa mine, a renunta la a judeca absolut totul. Nu ma refer aici doar la judecarea persoanelor cu care venim sau nu in contact. Si totul pleaca de la limbaj. Cand incepi sa lucrezi mai intai cu limbajul, schimband cuvintele, frazele, expresiile pe care le foloseai cu altele noi iti va parea la inceput greu. Pe parcurs insa, si asta foarte repede, efortul devine mult mai usor. Aici am sa dau pe scurt un exemplu sugerat de un apropiat de-al meu care, intr-o zi, m-a intrebat daca m-am gandit vreodata de cate ori ma exprim intr-o zi cu cuvinte negative, incepand de la clasicul „NU„. Si am facut un exercitiu simplu pe loc, discutand cu ea si incercand sa numar cate „NU-uri” spun. Va las pe voi sa va imaginati ce a rezultat si sa va invita sa faceti si voi o incercare. Tiparele pe care le traim in fiecare zi ne imping mereu sa judecam persoane, situatii, intamplari, unele mai mici, altele mai mari, desi dimensiunea asta de mari/mici este si ea o iluzie pana la urma. Dar este atat de simplu sa nu mai facem asta. Doar sa vrei.
A renunta la comparatie inseamna, potrivit intelegerii mele, a nu-ti mai stabili nivele, limite, pozitive sau negative. Ridicand stachete nu faci decat sa deschizi poarta comparatiilor. Si ele navalesc, ca tatarii si hunii. Nu este vorba doar de a te compara cu o persoana sau alta pe care o iei ca model, fie pozitiv fie negativ. Ci a renunta a face comparatii despre orice si oricine, inclusiv despre propria persoana. Am facut o placinta la fel de buna ca si cea prezentata de X la televizor. Este o comparatie. Sau, sunt la fel de desteapta/destept ca si cutare persoana. Este o alta comparatie. A inceta sa faci comparatii inseamna ca te valoriza pe tine cu adevarat. Iar cand atingi acest punct nu-ti mai pasa sa te compari cu unul sau cu altul. Pur si simplu nu mai vezi rostul unei comparatii, iar nevoia dispare. Eu am experimentat lucrul asta si, drept sa va spun, este mult mai…. interesant, mai linistitor si ma simt mai plina de energie, mai creativa si mai implinita.
A renunta la atasamentul fata de dualitate. Ei, aici am avut dificultati in a intelege ce inseamna asta: atasament fata de dualitate si dualitate. Am inteles pana la urma si va spun si voua parerea mea. Dualitatea este de cand lumea a inceput sa vorbeasca. Pentru ca, in functie de conditii, totul a inceput sa se imparta in bine si in rau. Este ok, pana la urma daca asa a  fost dat sa se intample. Insa a te atasa de o parte sau de alta, ori alternand cand asa cand asa, este neajunsul care provoaca multa suferinta. Atasamentul fata de bine, de exemplu, a functionat o perioada la mine. Ajunsesem sa fiu catalogata optimista, si chiar si eu credeam asta despre mine, cand, de fapt, in mine eram nefericita. Atunci mi-am dat seama ca sunt ipocrita si ca ma agatam de eticheta „optimista” ca sa camuflez multe neajunsuri. Cand am inceput sa restabilesc echilibrul am avut perioade tulburatoare in care ma balaceam in extrema cealalta, negativa, si ma atasasem de ea pentru ca e mai usor sa spui ca suferi si sa te plangi decat sa vezi de unde si de ce se intampla toate astea. Apoi mi-am dat seama si am inteles ce inseamna atasament. Si cand am priceput, iarasi s-a produs un „cutremur” in mine si pe care l-am simtit cam asa: se crease un fel de haos care incepea sa se organizeze altfel. Iar noua organizare ma ghida frumos spre lucruri pe care nici in visele cele mai frumoase nu mi le-am imaginat. Si totul parea firesc si natural de parca le stiam de cand lumea.
Cu iubire,Marcela Glavan 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Lectia nr 3. Noua Terapia Magica. Bautura Magica. Cum Prepari acasa Apa Alcalina pentru B.M

CUM SA PREPARI ACASA APA PENTRU BAUTURA MAGICA, CARE TE TRATEAZA DE MULTE AFECTIUNI!    Apa alcalina o poti prepara chiar la ...