Tărâța de psyllium- TERAPIA MAGICA- Toţi cei care vor să se detoxifieze corect .

TERAPIA MAGICA
Va recomand -Tărâța de psyllium.Imagini pentru taratea de psyllium poze
Toţi cei care vor să se detoxifieze, şi au şi o obsesie în aceasta privinţa sau nu, încep să folosească tărâţa de psyllium - tărâţa minune.
Este cunoscut faptul că fibra măreşte capacitatea intestinală şi astfel elimină constipaţia, prin diminuarea apetitului şi o mai bună absorbţie, ajută la pierderea în greutate, previne cancerul de colon, menţine colesterolul scăzut, ajută în tratamentul SCI şi al diverticulitei.
Psyllium (Plantago psyllium) este o plantă din familia pătlaginei, cultivată în India, Spania, Franţa. În medicina populară, seminţele de psyllium sunt cunoscute datorită proprietăţilor lor laxative. În Egiptul Antic, seminţele de psyllium erau folosite în tratarea inflamaţiilor căilor urinare.
Tărâţele de Psyllium conţin de 14 ori mai multe fibre solubile decât ovăzul, apreciat până nu demult pentru conţinutul său ridicat de fibre. 100 g psyllium conţin circa 71 g de fibre solubile, iar aceeaşi cantitate de ovăz conține numai 5 g de fibre solubile.
Odată ajunse în intestin, aceste fibre formează o substanţa gelatinoasa, care absoarbe substanţele toxice şi astfel le elimină.
 Seminţele de psyllium absorb de 10 ori greutatea lor în apa.
Seminţele de psyllium conţin o cantitate mare de fibre solubile, care în intestin se comporta asemenea unui burete, care se umflă, absoarbe substanţele toxice, stimulează peristaltismul şi uşurează tranzitul intestinal. Acţiunea fibrelor din seminţele de psyllium, este pur mecanica, organismul nu le asimilează. Fibrele sunt utilizate doar ca laxativ, fără nici un risc de dependență sau toxicitate. Studiile au demonstrat că fibrele solubile, așa cum sunt cele din psyllium, sunt cele mai bune pentru reducerea nivelului colesterolului şi, în consecinţă, contribuie la diminuarea riscului de boli coronariene.
Psyllum este disponibil sub formă de făină fin măcinată sau de tărâțe, semințe măcinate grosier. De-asemenea puteți găsi și sub formă de tablete sau pilule. Există 2 tipuri de psyllium, cel blond și cel negru. Cel mai frecvent întâlnit fiind cel deschis la culoare.
Ele sunt utile în următoarele moduri :
  • Tratează constipaţiile cronice.
  • Previn şi tratează diareea.
  • Tratează intoxicaţiile cauzate de retinerea de materii fecale în intestin.
  • Ameliorează simptomele sindromului colonului iritabil.
  • Previn şi tratează colitele, hemoroizii.
  • Mucilagiile din seminţele de psyllium reţin substanţele toxice şi iritante din intestin, reducând riscul de cancer de colon sau diverticulita.
  • Reduc nivelul colesterolului, ceea ce contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. S-a demonstrat că administrarea de suplimente nutritive cu seminţe de psyllium scade cu 10% nivelul colesterolului rău (LDL) în patru săptămâni. O diminuare cu 10% a nivelului colesterolului reduce riscul de boala cardiovasculara cu 20%.
  • Cresc senzaţia de saţietate, cu un consum minim de calorii. Fibrele din seminţele de psyllium au capacitate mare de absorbţie a apei, de aceea se umfla în stomac şi dau rapid senzaţia de saţietate.
  • Reduc absorbţia acizilor graşi din intestin.

Să facem distincția dintre cele 2 tipuri de fibre, solubile și insolubile

Fibrele solubile atrag apa și formează un gel, care încetinește digestia. Din această cauză ele întârzie golirea stomacului și te fac să te simți plin, ceea ce ajută la controlul greutății. Golirea mai lentă a stomacului poate afecta, de asemenea, nivelul de zahăr din sânge și poate avea un efect benefic asupra sensibilității la insulină, ceea ce poate ajuta la controlul diabetului zaharat. Fibrele solubile pot contribui, de asemenea, la scăderea colesterolului LDL prin interferența lor în absorbția colesterolului alimentar.
Surse de fibră solubilă : psyllium, in, ovăz, nuci, linte, fasole, țelină, morcovi, căpșuni etc.
Fibrele insolubile sunt considerate fibre sbenefice pentru sănătatea intestinelor deoarece au un efect de laxativ și adaugă consistență, ajutând la prevenirea constipației și potolirea foamei. Aceste fibre nu se dizolvă în apă, astfel ele trec prin tractul gastrointestinal relativ intacte și accelerează trecerea alimentelor și a deșeurilor prin intestine. Fibrele insolubile se găsesc în principal în cerealele integrale și legume.
Surse de fibre insolubile: grâu și produsele din făină integrală de grâu, orez integral, tărâțe de porumb, orz, semințe, nuci, legume rădăcinoase, struguri, verdețuri etc.

OK, toate bune şi frumoase, dar cum o folosim ?

Am observat că unele persoane o folosesc şi în prăjituri, pentru a lega compoziţia sau în alte mâncăruri tot cu intenţia de a lega și a îngroșa compoziţia. Dacă este folosită în cantitate mică, cu masură, de obicei nu va pune probleme.  Dar dacă se utilizează în exces, poate cauza probleme neplacute precum: dureri de stomac, blocaj intestinal sau te trimite la baie urgent.  Nu mi se pare interesant și nici de așteptat să mănânci o budincă dulce de psyllium sau un tort și să o tuleşti la baie după accea, sau sa stai umflat ca un balon şi sa nu ştii ce ți se întâmplă și de ce. O linguriță mică probabil că nu strică, dar de obicei cantitatea folosită în unele preparate este destul de mare.
Exista câteva produse de detoxifiere care au la baza această tărâță de psyllium și producătorii te avertizează pe flacon că va trebui sa bei cel puțin 2 litri de apă cât timp ţii cura, din care un pahar de 250ml imediat dupa ce bei doza respectivă. Doza recomandata, de obicei, este 1 lingură(2 lingurițe) de tărâțe împreună cu un pahar de 250ml apa, dimineața, pe stomacul gol. Puteți începe cu o doza de o lingurița ca mai apoi să o creșteți la 2 lingurițe.
Iată ce ne spune un om care se ocupă cu detoxifierea colonului (colonics) de ceva timp - Gil Jacobs.
"Tărâța de psyllium, din punctul meu de vedere trebuie folosită doar de cei care se află într-o stare foarte bună de sănătate. Este o metodă adecvată pentru persoana care a ajuns la un nivel final de detoxifiere.  Psyllium-ul absoarbe de 10 ori greutatea sa când ajunge în intestine împreuna cu apa, absoarbe de 10 ori în greutatea sa  gunoiul de pe peretele intestinal. Asta sună foarte bine dar majoritatea persoanelor nu pot elimina această materie compactă. Este mult prea sedimentată. Normal că persoane foarte puternice pot lua psyllium și pot avea rezultate bune pentru că şochează sistemul. Dar când ajung într-o faza mai avansată de detoxifiere, și psyllium-ul a ajuns să sape în depozitele foarte vechi de pe colon, au nevoie de ajutor pentru că nu mai pot elimina aceasta materie singuri, de aceea în acest moment colon hidroterapia vine să satisfacă această necesitate. Eu întotdeauna le spun oamenilor că ar trebui să investească măcar 2 ani într-o dieta curata, vegana (50-70% hrana vie), înainte de a începe o detoxifiere  de acest gen. Nu poţi sari imediat de la o dieta a lumii moderne la o grămadă de psyllium şi zeolit. Este ca şi cum ai pune un om de 300 Kg sa alerge la 100 metri garduri.  "
Deci, din ce ne spune domnul Jacobs, doar oamenii care au ţinut o dieta vegană, care şi-au detoxificat organismul de ceva timp şi se afla în stare buna de sănătate ar trebui sa folosească psyllium sau bentonita (zeoliti).
Citatul lui Gil Jacobs este luat din cartea Nataliei Rose - The Raw Food Detox Diet.

Doze recomandate

  • 1 linguriță de tărâțe de Psyllium + 200ml apă, pentru începători
  • 1 lingură cu vârf de tărâțe de Psyllium + 250ml apă, pentru avansați
O cură completă ia de obicei 3 luni.
Se trece treptat de la doza mai mică la cea mai mare, ascultând cum reacționează organismul.
Se poate lua la trezire sau înainte sau după fiecare masă. Pentru început o doză pe zi este de ajuns, ca mai apoi să treceți la mai multe în funcție de necesități. Încercați toate versiunile pentru a găsi cea care vă aduce cele mai multe beneficii.

Pudră sau tărâțe ?

1 lingură de tărâțe măcinate = 1 linguriță de pudră
Dacă folosiți pudra fină, atunci doza zilnică trebuie modificată pentru a reflecta acest lucru, ținând cont de conversia de mai sus.

Posibile reacții adverse

Dacă ai diaree te rog să consulți medicul pentru a vedea dacă îți recomandă folosirea tărâței de psyllium, deoarece aceasta poate avea complicații precum vărsături, blocaje intestinale, dureri intestinale, greață și vărsături, erupții cutanate, observate mai ales la persoanele cu afecțiuni cronice.
După cum a menționat și Dl. Jacobs tărâța de psyllium este recomandată doar celor sănătoși.
Cu iubire Marcela Glavan 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Lectia nr 3. Noua Terapia Magica. Bautura Magica. Cum Prepari acasa Apa Alcalina pentru B.M

CUM SA PREPARI ACASA APA PENTRU BAUTURA MAGICA, CARE TE TRATEAZA DE MULTE AFECTIUNI!    Apa alcalina o poti prepara chiar la ...