ALIMENTE CARE TE AJUTĂ SĂ-ȚI CREȘTI NIVELUL HEMOGLOBINEI NATURAL

Anemia, o afecţiune cauzată de scăderea cantităţii de hemoglobină sau a numărului de globule rosii din sânge, poate fi tratată pe cale naturală, o alimentaţie atent concepută fiind cheia unei vindecări rapide.
Aproape jumătate din sângele din organismul omului conţine globule rosii care transportă oxigenul la ţesut. Prin scăderea globulelor rosii, scade cantitatea de oxigen transportată in organism. Videcarea se poate face și apelând la tratamente naturiste.
Simptomele anemiei sunt pierderea apetitului, apariţia ameţelilor, a zgomotelor in urechi, constipaţie, iritabilitate si dureri de cap, tegumente palide. Vitamina B12 este necesară pentru prevenirea sau pentru tratarea ameniei. Aceasta se găseste in cantităţi mari in proteina animală, mai ales in rinichi si ficat, dar si in produsele lactate.
Cauzele anemiei
• Lipsa de fier - anemia feriprivă poate fi cauzată de lipsa de fier, care ajută la oxigenarea ţesuturilor. Scaderea concentraţei de fier din organism duce la oboseală intelectuală si la slăbiciunea muschilor. Lipsa fierului din organism este cauzată fie de pierderi de sânge, fie de aportul insuficeunt din alimente.
• Absenţa vitaminei B12 - anemia pernicioasă este cauzată de lipsa vitaminei B12 care stimulează hematopoeza din maduva osoasă.
• Anemia hemolitică este cauzată de acţiunea anticorpilor asupra globulelor rosii, de pierderi masive de sânge (răni, menstruaţie abundentă, ulceratii, hemoroizi);
• Anemie provocată de afectarea măduvei spinarii, a ficatului ori a tiroidei sau de artrita reumatoidă.
Imagini pentru hemoglobina  foto
Hemoglobina este prezentă în celulele roșii ale sângelui și este compusă în mare parte din fier. Hemoglobina este responsabilă pentru transportarea oxigenului din plămâni în țesuturi.
Dacă hemoglobina este scăzută apar anomalii la nivelul unor organe, metabolismul este perturbat, nivelul de oxigen este scăzut și apare anemia.
Valorile normale ale hemoglobinei
Bărbați:13.5-17g/dl
Femei:12-15g/dl
Gravide:11-12g/dl
Copii :11-16g/dl
Adoptă o dietă echilibrată cu alimente bogate în fier precum spanac, cereale, fructe de mare, pentru a menține nivelul normal al hemoglobinei.
Iată ce alimente te ajută să crești nivelul hemoglobinei:
Rodii: acestea conțin de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde, vitaminele A, C, E, acid folic și fier.
Fructe de mare:  tonul, scoicilesomnulsomonulstridiile și sardinele sunt de asemenea, printre alimentele care cresc nivelul hemoglobinei.
Legumele: Soia, nucile fasolea roșie, cresc nivelul de fier.
Vegetalele cu frunze verzi: acestea conțin vitaminele A,C,K, calciu și fier.
Banane: sunt o sursă excelentă de fier și potasiu. Consumă o banană pe zi.
Semințe de dovleac: Sunt o bună sursă de fier, Omega-3 și zinc.1/4 ceașcă de semințe de dovleac conțin 8.6mg.
Sfeclă roșie: este o bună sursă de fier și în plus, scade tensiunea arterială.
Pepene roșu: conține fier, proteine, carbohidrați, potasiu, vitamina C și vitamina B.
Struguri: cei negri sunt o bună sursă  de fier și ajută la creșterea hemoglobinei.
Agrișe: sunt o sursă importantă de vitamia C dar și de fier. Pentru rezultate mai bune, consumă-le pe stomacul gol.
Vitamina C: Vitamina C ajută organismul să asimileze fierul din alimente. Surse bune de vitamina C: citrice, struguri, papaya, conopidă, fructe de pădure, roșii.
Fructe uscate: prunele și caisele uscate ajută, de asemenea, la creșterea nivelului de hemoglobină.
Stafide: sunt o sursă importantă de fier. Cel mai bune mod de a le consuma e să le lași de seara în apă și să le mănânci a doua zi dimineață pe stomacul gol.
Carnea roșie: conține mult fier și este una dintre cele mai bune alimente pentru creșterea hemoglobinei.
Spanac: conține fier și ajută la asimilarea fierului în organism.
Susan: este, de asemenea, bogat în fier și crește hemoglobina

Sfecla:

Sfecla este de mare ajutor in vindecarea anemiei. Sucul de sfeclă conţine potasiu, fosfor, calciu, sulf, iod, fier, cupru, carbohidraţi, proteine, grăsimi si vitaminele B1, B2, B6, acid nicotinic si vitamina P. Cu un conţinut bogat de fier, sfecla ajută la formarea globulelor rosii. Sucul de sfeclă rosie fortifică si asigura corpului putere si rezistenţă. Este recomandată in special copiilor si tinerilor suferinzi de anemie, la care are efecte maxime.
Cu iubire,Marcela Glavan 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Lectia nr 3. Noua Terapia Magica. Bautura Magica. Cum Prepari acasa Apa Alcalina pentru B.M

CUM SA PREPARI ACASA APA PENTRU BAUTURA MAGICA, CARE TE TRATEAZA DE MULTE AFECTIUNI!    Apa alcalina o poti prepara chiar la ...