5 trucuri să testezi alimentele dacă sunt contrafăcute




5 trucuri să testezi alimentele dacă sunt contrafăcute


Producătorii folosesc azi tot felul de tertipuri, arome și ingrediente secrete să fie mai gustoase și să reziste mai mult timp pe rafturile magazinelor. De multe ori ne păcălim, cumpărând produse de o calitate incertă sau chiar contrafăcute. Iată câteva trucuri simple să testezi alimentele pe care le cumperi.

Brânza crema

Ne place pentru că este cremoasă, ușoară și foarte gustoasă. Mulți o preferă la micul dejun în locul brânzeturilor tari. Dar unii producători adaugă amidon în ea să îi sporească volumul. Pentru a o verifica, pune o linguriță de brânză într-un bol, adaugă 2, 3 picături de iod și, dacă devine albastră, înseamnă că este contrafăcută.

Laptele dulce

Este unul din produsele cel mai adesea contrafăcute. Producătorii separă grăsimea pe care o folosesc pentru smântână și unt și adaugă diverse ingrediente pentru a rămâne laptele la fel de gustos. Iată cum să îl verifici! Pune câteva linguri de lapte într-un pahar, adaugă puțin spirt și în câteva secunde trebuie să se coaguleze. Dacă îi ia mai mult timp să se coaguleze, înseamnă că au fost adăugate substanțe artificiale.

Cum testetezi alimentele

Unt sau margarină?

Iată cum verifici banalul unt, în care unii producători adaugă și grăsimi vegetale, care se folosesc pentru margarină. Pune o linguriță de unt într-un pahar cu apă fierbinte. Dacă este unt natural, se topește imediat și formează o crustă cremoasă deasupra apei. Dacă este contrafăcut cu grăsimi vegetale, nu se topește tot în apă și rămâne sub formă de bulgărași solizi.

Caviarul, prea scump ca să te păcălești

Pentru mulți dintre noi, caviarul este un produs de lux. Nu cumpăra niciodată mult și ai grijă să îl verifici. Pune o jumătate de linguriță de caviar în apă clocotită. Dacă proteinele și grăsimile din icre se ridică la suprafața apei și formează o spumă albă, este un produs de calitate. Dacă încep să se topească în apa fierbinte, înseamnă că este contrafăcut, probabil din alge marine.

Vinul se testează cu praf de copt

Deși nu este cea mai sigură metodă să testezi alimentele și băuturile, praful de copt poate fi de folos când vrei să te convingi că bei un vin de calitate.
Vinul poate fi făcut din prafuri cu extract de struguri și alte ingrediente care pot fi toxice pentru organism. Pune o lingură de praf de copt pe o farfuriuță și toarnă câteva picături de vin. Dacă se colorează în albastru, înseamnă că vinul a fost obținut din struguri. Dacă praful de copt rămâne alb, este posibil ca vinul tău să fie contrafăcut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Lectia nr 3. Noua Terapia Magica. Bautura Magica. Cum Prepari acasa Apa Alcalina pentru B.M

CUM SA PREPARI ACASA APA PENTRU BAUTURA MAGICA, CARE TE TRATEAZA DE MULTE AFECTIUNI!    Apa alcalina o poti prepara chiar la ...