Postul negru purifică trupul şi sufletul - Postul negru purifică trupul şi sufletul


Postul negru purifică trupul şi sufletul

Se spune ca postul negru intensifică procesul natural de vindecare al organismului, țesuturile profunde și organele obosite fiind rapid reparate. Pentru vindecarea bolilor, trupul trebuie să își îndrepte toate resursele către procesul de curățare și reparare și face aceasta prin îndepărtarea apetitului și reducerea sau stoparea digestiei. Animelele rănite refuză să mănânce și uneori chiar să bea apă, reîncepând să se hrănească numai după ce rănile sau oasele rupte li s-au vindecat. În concluzie, revenirea apetitului este semnul învingerii unei boli, mâncatul forțat în timpul suferinței nu ajută nicidecum ci încetinește procesul de vindecare.
Dacă obișnuiți să consumați în principal mâncare gătită sau procesată în timpul unei boli sistemului imunitar al corpului îi este îngreunată capacitatea de a lucra cu deplinătatea capacităților sale. Nu rareori se întâmplă ca în spital să primim mai degrabă hrană nepotrivită, iar cei care ne vizitează să aducă acele lucruri care reprezentau viciile noastre (crezând că ne aduc un strop de fericire într-o situație neplăcută); astfel în locul unei cu hrane dădătoare de sănătate, delicatul intestin și structura membranei celulare este saturată cu calorii moarte.

De ce are postul negru un efect atât de puternic de a vindeca corpul? Pe timpul postului, corpul își curăță celulele moarte, țesuturile afectate, depozitele de grăsime, tumorile și infecțiile, oriunde s-ar afla acestea, toate fiind arse drept combustibil sau excluse ca deșeuri toxice. Celulele bolnave sunt dizolvate în mod sistematic, lasându-se țesutul sănătos neatins eventual reconstruindu-se cel afectat. Rezultatul este o curățare amănunțită a traseelor, a membranelor și a structurilor celulare. Ingerarea mâncărurilor formează un tip de mucus care înfundă traseele și membranele microscopice ale corpului, de toate aceste trasee fiind nevoie pentru a fi intens folosite de către sistemul imunitar. Postul dizolvă acest mucus intern. În timpul postului este obișnuit ca pe anumite canale precum nasul, gâtul și urechile să se scurgă acest mucus vâscos, care înfunda sinusurile. Părți din acest mucus pot fi găsite și în excremente după apariția primului scaun. O remarcabilă redistribuire a nutrienților are loc în corpul postitorului. Acesta reține mineralele prețioase și vitaminele în timp ce destramă țesuturile vechi, toxinele și și substanțele inferioare.

Cei care țin postul cu apă o perioadă mai mare și care au răni vechi, acum vindecate, vor observa că acestea pot deveni dureroase în timpul postului, pentru prima dată după mulți ani. Ele sunt mărturia că țesuturile vătămate rămase în jurul vechilor răni sunt folosite de către corp drept carburant. Acesta este motivul pentru care pofta de mâncare este scăzută când suntem bolnavi – corpul instinctiv caută să își concentreze toate resursele către vindecare și se hrănește din surse interne.

Deși un organism mult mai simplu,fluturele este un exemplu splendid al catabolismului (dezasimilației celulare) și al anabolismului (asimilației celulare). În timpul metamorfozei țesuturile și organele fluturelui se dizolvă transformându-se într-o soluție galbenă, densă. Toate structurile interne sunt rupte și reclădite. Acesta iese din crisalidă ca o nouă creație. Aspectul miraculos al metamorfozei este același și în timpul postului negru. Toate substanțele de care este nevoie pentru reconstrucție vin din interior. În timpul unui post se petrece aceeași metamorfoză, corpul suferă o desfacere și o reclădire a țesuturilor alterate. Din acest motiv postul total este vestit pentru capacitatea sa de a reîntineri, de a da corpului un tonus mai tineresc.

S-au făcut puține cercetări referitoare la această dezasimilare asociată postului cu apă. Deși știința medicală poate descifra ADN-ul, nu reușește totuși înțelegerea deplină a funcționării corpului ca întreg. Cu mult înainte ca omul să poată să scruteze prin microscop, legea cauzei și a efectului era singurul mod prin care aspecte concrete precum efectul remediilor naturale putea fi descoperit și încorporat în medicina tradițională. Marturiile despre postul negru sunt la fel de vechi precum scrierea.

Va puteti imagina cât de dăunător ar putea fi postul negru dacă corpul nu ar distinge pe care dintre celulele sale să le folosească drept combustibil… De fiecare dată când cineva ar ține o dietă hipocalorică în loc să piardă din grăsimea de pe burtă ar risca să își distrugă propriile organe. Corpul este genial atunci cand vine vorba de a selecta țesutul care nu îi este necesar folosindu-l pentru energia necesară în timpul postului negru. Tocmai faptul că omul este capabil să reziste atât de mult fără nici o sursă exterioară de energie ramânând sănătos este mărturia capacității corpului de a găsi combustibilul intern fără a afecta funcțiile întregului sistem. De fapt, efectul secundar al acestei abilități este curățarea deseurilor toxice acumulate în ani de zile.


sursa@Parintele Arsenie Boca

(Articol preluat de pe https://cirys.wordpress.com, un site unde puteti citi despre efectele postului negru, doar cu apa, la cei care l-au experimentat indelung - chiar 40 de zile. Pentru a beneficia din plin de acest dar miraculos, recomandarea noastra este ca postul negru sa fie insotit de sfaturile si indrumarea unui duhovnic.)

Postul negru este interzis pentru:
– Persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani.
– Femeile însărcinate
– Femeile în perioada de lăuzie și alăptare
– Persoanele care suferă de tulburari ale comportamentului alimentar (anorexie, bulimie, etc.)
– Persoanele cu anemie severă
– Persoanele care suferă de diabet tip I, dependente de insulină
– Oricine a suferit de un atac de cord
– Persoanele care suferă de boala numita Porphyria (un defect genetic metabolic)
– Persoanele care suferă de acea deficiență genetică rară care împiedică o ketoză corespunzătoare
– Cei care suferă de tulburări psihice căci este posibil să nu poată traversa etapa de detoxifiere a postului negru fără supraveghere medicală corespunzătoare.

                                      

Adăugați o legendă

Legaturi utile:

*Necesitatea unui regim de pre-detoxifiere înaintea postului cu apă
În cazul în care, după vreuna dintre duratele de pauză alimentară scurte, de una sau două mese sau de 24 de ore fără mâncare, simpomele sunt intens neplăcute, concluzia este că avem de a face cu un organism foarte toxic. În acest caz, este cu siguranță momentul deciziei de a urma cel puțin un regim alimentar de detoxifiere .
https://cirys.wordpress.com/…/necesitatea-unui-regim-de-pr…/

*Postul cu apă pentru începători sau postul de 24 de ore (miercuri si vineri)
Odată ce v-ați decis să țineti primul vostru post de scurtă durată, veți începe bineînțeles cu a ține unul de 24 de ore. Este greșită, după părerea mea, ideea că, pentru a obține beneficii, trebuie să postiți săptămâni sau luni de zile. Într-un post ținut corect, beneficiile apar chiar din prima zi iar dacă după aceea se menține un regim alimentar sănătos, beneficiile pentru sănătate, obtinute în această zi, vor dura si ele.
https://cirys.wordpress.com/…/postul-cu-apa-pentru-incepat…/

*Prima zi de post negru: https://cirys.wordpress.com/prima-zi-de-post-negru/

*Cum continui postul
Multe gânduri trec fără noimă prin mintea celui care posteşte. Multe dintre ele vă pot aduce în pragul abandonului. De multe ori sunteţi la un pas de a opri postul total din cauza fricilor interioare... https://cirys.wordpress.com/20…/…/22/cum-sa-continui-postul/

*Organele corpului în timpul postului cu apă
În timpul postului cu apă pielea revine la acel roz delicat iar excelenta sa textură și finețe atestă reîntinerirea prin care trece aceasta. Curățarea petelor și a rănilor, chiar și dispariția liniilor fine ale pielii sunt semnificaive și arată beneficiile pe care pielea le primeste în perioada de repaus fiziologic...
https://cirys.wordpress.com/…/organele-corpului-in-timpul-…/

*Echilibrul din viața noastră
Deși poate părea o extremă, postul negru este un act de readucere a echilibrului. Postul negru nu este o invitație la anorexie căci și aceasta ca și opusul ei, bulimia, sunt două extreme nedorite în viața unui om sănătos. Totuși, uneori e nevoie ca pentru a scăpa de o stare ce reprezintă un dezechilibru să apelăm la opusul acesteia, pentru o vreme, apoi echilibrarea va veni de la sine.
https://cirys.wordpress.com/…/04/echilibrul-din-viata-noas…/

*Pierderea în greutate în timpul postului negru
Se spune că un om sănătos pierde la începutul postului jumătate de kilogram pe zi, scăzând către o pierdere de un sfert de kilogram pe zi dacă postul se prelungește. Uneori se înregistrează staționări sau chiar mici creșteri în greutate din cauza reținerii de apă.
https://cirys.wordpress.com/…/pierderea-in-greutate-in-tim…/

*Cum să menținem un timp îndelungat rezultatele obținute în urma postului negru
Fie că s-a postit pentru detoxifierea organismului ori pentru scăderea în greutate sau pentru a ameliora funcționarea deficitară a unor organe și sisteme ale organismului, toți cei care au ținut un post cu apă, doresc ca ceea ce au obținut prin acest efort, să fie menținut o perioadă cât mai îndelungată. Pentru aceasta vor trebui să se aibă în vedere câteva aspecte în ceea ce privește alimentația și viața de zi cu zi.
https://cirys.wordpress.com/…/cum-sa-mentinem-un-timp-inde…/

Corpul consumă în timpul postului negru următoarele (in ordinea data):

Celulele moarte, muribunde sau bolnave
Țesutul gras nedorit
Acizii grași trans (grăsimile trans)
Stratul de mucus puternic aderent aflat pe peretele intestinal
Conținutul de rebuturi toxice din sistemul limfatic și din sânge
Toxinele din splină, ficat și rinichi
Mucusul din plămâni și sinusuri
Toxinele întrepătrunse în fibrele celulare și în țesuturile adânci ale organelor
Depunerile din interiorul tuburilor microscopice responsabile pentru hrănirea celulelor creierului
Colesterolul în exces.
Beneficiile finale ale postuli sunt următoarele:

Se îmbunătățește claritatea mentală
Scăderea rapidă și sigură în greutate este realizată fără senzația de slăbiciune
Sistemul nervos este echilibrat
Nivelul de energie este în creștere
Organele sunt revitalizate
Biochimia celulară este armonizată
Pielea devine mătăsoasă, moale și sensibilă
Există o mai mare ușurință a eliminării materiilor fecale
Respirația devine mai puternică, mai liberă și mai adâncă
Sistemul digestiv primește o bine-meritată odihnă.


 Cu iubire, Marcela Glavan 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Lectia nr 3. Noua Terapia Magica. Bautura Magica. Cum Prepari acasa Apa Alcalina pentru B.M

CUM SA PREPARI ACASA APA PENTRU BAUTURA MAGICA, CARE TE TRATEAZA DE MULTE AFECTIUNI!    Apa alcalina o poti prepara chiar la ...