Acidoza metabolică și consecințele grave ale stilului de viață nesănătos

Acidoza metabolică și consecințele grave ale stilului de viață nesănătos

Valoarea PH – ului variaza intre 0 (acid clorhidric) si 14 (soda caustica), ambele valori fiind in afara zonei folositoare corpului uman. Apa pura are un PH care este considerat neutru, in jur de 7, hrana vie si sucurile naturale au un PH 8-9. Valorile 0-6,9 sunt considerate acide, in timp ce valorile 7,1-14 sunt considerate alcaline

In corpul uman, PH-ul variaza intre 1,2-3 pentru sucul gastric si 7,6-8,6 pentru secretia biliara.
La un PH cu valoarea 3 nu rezista nicio forma de viata pe Pamant. Si oamenii consuma bauturi carbogazoase cu un PH 2,5-3 si hrana acida cu un PH 4-7

Ce este acidoza metabolica
Acidoza metabolica este consecinta alegerilor gresite in alimentatie, ale apei de baut, a folosirii detergentilor si produselor cosmetice. Ea devine cronica din cauza poluarii mediului, stilului de viata nesanatos, lipsei de miscare, de odihna etc.
Gandurile si actiunile negative contribuie semnificativ la aciditatea organismului.
De ce credeti ca nu murim din prima atunci cand consumam bauturi carbogazoase sau hrana acida?
Daca exista prea multa aciditate in sange, sistemul imunitar intervine si formeaza un „tampon” alcalin, pentru a ne proteja. Pentru aceasta, se foloseste de minerale precum calciul si magneziul. Daca aciditatea persista, rezervele organismului se diminueaza, apar carente de vitamine si minerale, calciul trece odata cu sangele prin „filtrele” organismului (rinichi, ficat, vezica biliara) si se va depune acolo, toate aceastea cu consecinte devastatoare asupra sanatatii..

Cum influenteaza acidoza metabolica organismul?
Consumand prea multa hrana acida, digestia este incompleta, apare constipatia, de care sufera aproape 95% din populatie. Un colon blocat este o sursa si mai mare de aciditate. Aceasta stare predispune organismul la 90% din boli. Reziduurile de metabolism nu pot fi inlaturate din tesuturi, canalele de eliminare se astupa, ceea ce creeaza si mai multa aciditate, ca intr-un cerc vicios.
Corpul nostru poate fi asemanat cu o gradina: daca solul are raportul corect intre alcalinitate si aciditate, atunci vor trai in el microorganismele potrivite. Daca balanta este dereglata, atunci se vor inmulti ciupercile si bacteriile „rele”, apar probleme ale pielii, infectii cu candida, oboseala cronica sau miros urat, rezistenta scazuta fata de boli sau infectii, digestie ingreunata, flatulenta.

Daca racim, membranele mucoasei din sistemul respirator produc mucus in efortul de a elimina infectia. Conditiile acide prelungite pot duce la aceeasi reactie, crescand cantitatea de mucus produsa in intestinul subtire si in sistemul respirator, in efortul organismului de a elimina produsele acide reziduale, provocand alergii si astm.

Pe masura ce creste aciditatea, digestia este ingreunata, corpul nu mai primeste suficienta energie din ceea ce mananca. Cererea constanta de energie determina metabolismul sa fie foarte activ, dar nu mai lucreaza eficient, ceea ce agraveaza situatia. Aciditatea crescuta ne face sa ne simtim obositi foarte repede atunci cand facem efort fizic sau incepem orice activitate Ficatul trebuie sa lucreze foarte mult pentru a filtra si indeparta toxinele, ceea ce necesita si mai multa energie, care este luata din alte parti ale corpului, ducand la oboseala cronica. De asemenea, incepe sa produca mai mult colesterol, incercand sa curete sangele de toxine.

Valorile crescute ale colesterolului si marirea secretiei de insulina se manifesta cand corpul acumuleaza grasime pentru a depozita si neutraliza toxinele. Grasimea este, astfel, o modalitate a organismului de a se proteja. Daca eliminam toxicitatea, vom descoperi ca pierderea in greutate devine mai usoara. Cu un PH sanatos, arderea grasimii se face mai rapid si este mai putin probabila revenirea dupa o dieta prin reacumulare de grasime. Nivelul ridicat al insulinei si acumularea de grasime sunt consecintele, aciditatea este cauza, iar diabetul este, astfel, in legatura directa cu toxicitatea.

Aciditatea erodeaza muschiul sfincterului (de la inceputul stomacului), acesta nu se inchide corect si apare refluxul gastro – esofagian. Poate fi afectat si esofagul, ducand la dificultati in inghitire. Cafeaua, ceaiul negru si alcoolul, in cantitati mari, dar si fumatul contribuie la instalarea acestei boli. Sunt necesare masuri de alcalinizare si o schimbare permanenta a dietei, in locul medicamentelor care duc la scaderea aciditatii.

In rinichi, acidoza metabolica cronica este evidenta, prin depozitarea acidului uric, care poate forma pietre. Cristalizarea acidului uric ameninta nu numai rinichii ci si intregul tract urinar, inclusiv organele sexuale
Consumand apa pura si alcalina, avand o dieta alcalina sau neutra, putem preveni afectarea rinhicilor si a tractului urinar.

Organismul utilizeaza calciul (cel mai alcalin element) depozitat in oase pentru a neutraliza aciditatea. Calciu intra in sange, care devine astfel mai putin acid, dar este si este depozitat in vasele capilare din maini, picioare, incheieturile degetelor. Micsorand rezervele de calciu, oasele noastre devin fragile, apare osteoporoza.
Acidoza metabolica poate facilita instalarea unor boli precum artrita si scleroza multipla, sau a unor boli autoimune, caracterizate prin descompunerea tesuturilor.
Odata ce tesuturile nervilor sau incheieturile sunt atacate, calea catre restabilirea sanatatii este lunga si dificila.

Pentru ca sistemul nostru cardiovascular sa functioneze corect, PH- sangelui trebuie sa fie usor alcalin, adica 7,35. Sub aceasta valoare, tesutul muscular din peretii interiori ai arterelor, venelor si din peretele inimii, va fi atacat. La o valoare de 7,1 se instaleaza coma, iar la 6,9 intervine moartea.
Acidoza metabolica cronicizata deschide drumul bolilor cardiovasculare, inima trebuie sa munceasca mai mult pentru a pompa sangele in tot corpul, creste riscul atacului de cord si tahicardiei, este facilitata acumularea placilor de colesterol pe peretii vaselor sanguine

Se schimba chimia din vasele de sange, determinand colesterolul „rau” sa se depuna intr-un ritm accelerat. Este facilitata depozitarea metalelor grele si a altor toxine impreuna cu colesterolul. Aceasta este in stransa legatura cu activitatea de curatare efectuata de ficat. Aceste conditii duc la aparitia placilor in vasele de sange, care nu pot fi reduse doar prin micsorarea cantitatii de colesterol din ceea ce mancam, ci necesita masuri de reducere a aciditatii.

Acidoza metabolica accelereaza penetrarea peretilor celulelor si a structurilor membranelor intracelulare de catre radicalii liberi, iar vatamarea ADN-ului duce la imbatranire prematura. Apar ridurile, scaderea vederii, disfunctionalitatea sistemului hormonal, slabirea memoriei, pielea se decoloreaza sau se pateaza. Daca PH-ul mediului in care traiesc este prea mic, celulele pot degenera sau devin maligne, pentru ca regenerarea lor este inhibata.

Scapa de acidoza cu TERAPIA MAGICA ! Un voluntar te va ajuta GRATIS ! Trimite in privat datele tale : Grupa Sanguina ,diagnostic ,medicatie ,inaltime,greutate ,nume .
PACHET PROMO -TESTEAZA PH ul 
 Comandă Acum : http://www.specialis.ro/cumpa…/pachet-testeaza-ph-ul-7655639
 Comandă Acum :http://www.specialis.ro/cumpara/pachet-promo-7655636
 Comenzi Telefonice :0787644727
Mulțumesc pentru întrebări, comentarii, likes & SHARE!
Un articol de Mihaela IliescuImagini pentru acidoza metabolica cauze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Lectia nr 3. Noua Terapia Magica. Bautura Magica. Cum Prepari acasa Apa Alcalina pentru B.M

CUM SA PREPARI ACASA APA PENTRU BAUTURA MAGICA, CARE TE TRATEAZA DE MULTE AFECTIUNI!    Apa alcalina o poti prepara chiar la ...