LAPTE ORGANIC, DE SOIA, DE OREZ ŞI DE MIGDALE. AFLĂ BENEFICIILE FIECĂRUI SORTIMENT

Lapte organic, de soia, de orez şi de migdale. Află beneficiile fiecărui sortiment


sursa@doctorulzilei
Nu ştii ce să alegi dintre numeroasele sortimente de lapte care se găsesc pe piaţă. Iată care sunt beneficiile laptelui organic, al celui de soia, de orez sau de migdale:
 Laptele organic
Laptele organic este definit ca fiind laptele de la vacile care nu au fost tratate cu hormoni sintetici de creştere sau antibiotice. Aceste vaci sunt ţinute într-un mediu natural şi hrănite exclusiv cu furaje ecologice cu timp lung de păşunat.
Beneficii
Un studiu recent, publicat de BBC News, spune că laptele organic este bogat în acizi graşi esenţiali omega 3, antioxidanţi şi vitamina E, care ajută la combaterea infecţiilor. Se crede că acizii graşi esenţiali omega 3 oferă protecţie împotriva afecţiunilor cardiace coronariene.
Laptele organic conţine şi acid linoleic, un nutrient esenţial care ajută la reducerea grăsimii corporale. Unul dintre marile avantaje ale laptelui organic, în comparaţie cu laptele obişnuit, este că vacile sunt hrănite pe păşuni naturale, iarba nefiind stropită cu fertilizante sau pesticide. Prin urmare, persoanele care consumă lapte organic nu sunt supuse riscului ingerării acestor chimicale dăunătoare.
Lapte de soia
Spre deosebire de laptele de origine animală, laptele vegetal nu conţine cazeină, grăsimi animale sau lactoză, ci grasimi de origine vegetală, nesaturate şi zaharuri care trebuie eliminate în timpul procesului de fabricare al laptelui
Beneficii
– Zero colesterol. Laptele de soia nu conţine colesterol, ci din contră, acesta conţine fitosteroli care produc scăderea colesterolului.
– Are un conţinut de calciu asemănător cu cel al laptelui de origine animală, însă biodisponibilitatea acestuia este mai mică.
Proteina din soia este recomandată în prevenirea maladiilor cardiovasculare şi hipertensiunii.
– Conţine hormoni vegetali (izoflavoni), având un efect uşor estrogenic (hormonal).
– Studiile efectuate au sugerat că flavonoizii găsiţi în soia reduc riscul apariţiei diabetului prin împiedicarea construirii
ţesutului gras. În plus, o dietă bazată pe soia ajută la scăderea glucozei şi a nivelului de insulină din organism.
– Laptele de soia este recomandat pentru sănătatea oaselor, soia menţinând densitatea osoasă şi întărind sistemul imunitar.
– Datorită conţinutului bogat în fibre, soia reduce riscul de cancer de colon sau renal.
– Soia conţine lecitină, substanţa esenţială pentru buna funcţionare a creierului. De asemenea, aceasta previne depozitarea grăsimilor pe pereţii vaselor de sânge şi are proprietăţi antioxidante.
Lapte de orez
Deşi nu oferă aceleaşi beneficii nutriţionale ca şi laptele de soia (ce conţine o cantitate însemnată de proteine), laptele de orez conţine multe vitamine şi minerale esenţiale pentru o bună sănătate. O singură ceaşcă de lapte de orez conţine 30% din necesarul de calciu şi 15% din necesarul de fosfor. Aceste două minerale sunt importante pentru dezvoltarea şi întărirea sistemului osos.
Beneficii
– Este scăzut în grăsimi, nu contine nici colesterol, asa că este excelent pentru acele persoane care suferă de boli de inimă. În plus, nu are în compoziţie nici lactoză, fiind un produs ideal pentru cei care au intoleranţă la lactate şi nu pot consuma lapte de vacă.
– Ajută la o mai bună imunitate a organismului, deoarece este o sursă bună de vitamina E şi magneziu, dar şi de antioxidanţi ca mangan şi seleniu
– Este o sursă naturală de vitamina B, esenţială pentru metabolism, sistemul circulator şi sistemul nervos
Lapte de migdale
Laptele de migdale, la fel ca laptele de soia, reprezintă o alternativă sănătoasă la laptele de vacă din comerţ, fiind o băutură delicioasă, bogată în proteine, acizi graşi omega 3, vitamina E, zinc, magneziu, potasiu şi fier.
Beneficii
– Te ajută să scapi de kilograme. Dacă alegi să consumi laptele de migdale ca atare, fără să îi imbogatesti gustul cu arome si indulcitori, la o portie (250 ml) vei avea aproximativ 60-70 de calorii, 1-2 g proteine, 2.5 g grasimi dintre care 0 grasimi saturate, 8 g carbohidrati. Datorita continutului caloric scazut, laptele de migdale este un  plus incontestabil pentru dietele orientate catre pierderea kilogramelor, sustinute si de un program echilibrat de exercitii fizice. – Faţă de laptele de origine animală, laptele de migdale nu conţine colesterol şi grăsimi saturate, fiind extrem de sănătos pentru cei cu probleme cardiovasculare.
– Laptele de migdale este deosebit de bogat în calciu, o cană de lapte asigurând 30% din doza zilnică recomandată de calciu şi 25% din cea de vitamina D – responsabilă cu asimilarea calciului. Concentraţia de magneziu susţine absorbţia optimă a calciului.
– Un pahar de lapte oferă nu mai puţin de 50% din doza zilnica recomandata de vitamina E, recunoscuta pentru proprietatile antioxidante puternice,  pentru lupta impotriva radicalilor liberi si pentru rolul important in asimilarea vitaminei A – importanta pentru o vedere sanatoasa si pentru o dezvoltare armonioasa.
– Desi este sărac în proteine, laptele de migdale compensează în ceea ce priveşte susţinerea musculaturii printr-un conţinut bogat de minerale. Acestea ajută la dezvoltarea musculară, pe lângă rolul crucial pe care îl au pentru sănătatea inimii şi a sistemului osos.
Cu iubire, Marcela Glavan  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Lectia nr 3. Noua Terapia Magica. Bautura Magica. Cum Prepari acasa Apa Alcalina pentru B.M

CUM SA PREPARI ACASA APA PENTRU BAUTURA MAGICA, CARE TE TRATEAZA DE MULTE AFECTIUNI!    Apa alcalina o poti prepara chiar la ...