Ingrediente
6 porții
- 180 ml apa
- 1 ou
- 350 g faina de OREZ, sau alta faina permisa grupei tale de sange
- 115 g de orez fiert si bine scurs
- 1 lingura lapte praf-optional
- 1 lingurita sare de mare
- 1 1/2 lingurita de zahar brun
- 1 lingura de unt de oaie sau ulei de masline
- 1 lingurita drojdie
Preparare
ETAPA 1
Este foarte important ca orezul sa nu fie fierbinte, altfel va distruge drojdia! Totodata, daca orezul nu este bine scurs aluatul va fi foarte umed.ETAPA 2
In cazul in care se foloseste orez preparat anterior ca garnitura, se va avea in vedere ca acesta are deja sare adaugata si se va reduce putin din cantitatea care se pune in paine.ETAPA 3
In cuva masinii de paine se adauga ingredientele in urmatoarea ordine : apa, oul, uleiul sau untul, faina, orezul fiert , laptele praf, drojdia, sarea si zaharul. Drojdia nu trebuie sa se atinga cu sarea sau zaharul.ETAPA 4
Se seteaza masina pe programul normal, gramaj 750 g si coaja medie. La sfarsitul programului se scoate si se lasa la racit pe un gratar metalic.
Cu iubire, Marcela Glavan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.