Unghiile iti arata cat de sanatos esti!

Unghiile îți arată cât de sănătoasă ești.
Stiai că lacul de unghii poate afecta chiar si fertilitatea?
La începuturi, lacul de unghii era un produs natural care avea la bază ingrediente precum ceara de albine, albuşul de ou, pigmenţi vegetali. În prezent însă, acesta produse conţin numeroase substanţe chimice, multe non-toxice. Ingredientele pe care le vei găsi în lacurile de unghii moderne sunt nitroceluloza, un agent care formează un film pe suprafaţa ojei, un solvent ce constituie partea volatilă a ojei şi diluenţii, precum acetatul de etil, care scad şi stabilizează vâscozitatea solventului, împiedicând nitroceluloza să se separe. Alte componente ale ojei sunt răşinile şi plastifianţii, pigmenţii şi stabilizatorii de ultraviolete, care previn modificarea nuanţei ojei în contact cu razele UV. Însă există şi ingrediente periculoase din ojă pe care trebuie să le eviţi.

Ingrediente periculoase din ojă: formaldehida dă alergii, DBP-ul este toxic pentru sarcină
Anumite ingrediente periculoase din ojă afectează structura naturală a unghiei, de la schimbarea nuanţei naturale de alb într-o culoare gălbuie-oranj-maronie, până la creşterea predispoziţiei spre exfoliere şi rupere.

Unele ingrediente periculoase din ojă îţi pot afecta însă sănătatea în general. Toluenul şi formaldehida, substanţe care se regăsesc adesea în compoziţia acestor produse, pot produce reacţii alergice tegumentare. Această reacţie produce la locul de contact leziuni roz-roşii (eritematoase), cu mici băşicuţe, care produc mâncărime, potrivit gândul.info.

În plus, oja poate conşine dibutil ftalat (DBP). DBP este absorbit în piele şi sporeşte proprietăţile altor substanţe provocând astfel mutanţii genetice. Potrivit normelor Uniunii Europene, DBP a fost clasificat drept disruptor endocrin, interferează cu hormonii şi este considerat toxic pentru sarcină, întrucât poate dăuna fătului şi afectează fertilitatea, potrvit feminis.ro.

Ai unghii ingalbenite sau crapate? Afla de ce afectiuni poti suferi:
Printre afectiunile care cauzeaza ingalbenirea unghiilor se numara:

- limfedem (umflarea mainilor);
- pleurezie (acumularea fluidelor intre plamani si cavitatea toracica);
- boli respiratorii (bronsita cronica sau sinuzita);
- artrita reumatoida;
- afectiuni ale ficatului;
- obstructii limfatice;
- psoriazis;
- diabet;
- afectiuni ale tiroidei;
- deficit de vitamine sau minerale;
- ciuperca piciorului;
- cancer de piele.

Exista si alte cauze, externe de aceasta data:
-Imbatranirea. Odata cu inaintarea in varsta, culoarea, grosimea si forma unghiilor tind sa se schimbe, astfel ca acestea capata de obicei o nuanta galbuie si sunt mai groase si mai casante, ceea ce inseamna ca se crapa mai usor.
- lacul de unghii. Vopsitul frecvent al unghiilor cu oja va duce la impregnarea pigmentului in unghie. Renuntarea, cel putin pentru o perioada, la acest tip de lacuri de unghii va face ca nuanta galbena a unghiilor sa dispara.
- umezeala. Atletii sau persoanele care petrec mult timp in medii umede sunt mai predispuse unei infectii a piciorului.

Ştiam că “ochii sunt oglinda sufletului”, însă Tamara Lior, medic dermatolog la clinica Clevelanddin Floridasusţine că putem spune acelaşi lucru şi despre unghii, aspectul lor trădând existenţa a numeroase boli pe care nici nu ştiam că le avem. Poate că aţi observat anumite nereguli privindu-vă unghiile, însă credeaţi că trebuie doar să vă vizitaţi manichiurista. Însă, mai indicată este o programare la medicul dermatolog care poate “citi” chiar şi boli grave studiindu-vă unghiile.
Unghiile şi pielea din jurul lor pot fi infectate de bacterii sau ciuperci, precum Ţinea sau Candida. Acestea fac unghiile să devină moi, decolorate şi cu forme neregulate. “Pe unghii pot apărea semnale de alarmă care pot prevesti boli grave precum hepatita sau bolile de inimă”, susţine Joshua Fox, director al Academiei Americane de Dermatologie. El mai declară că “schimbările unghiilor pot fi semne ale unor infecţii locale precum ciupercile sau semne ale unei afecţiuni sistematice ca anemia sau lupusul”. Paronichia este o infecţie bacteriană sau fungică a pliului de piele din partea laterală a unghiei. Anumite boli pot afecta unghiile, cum ar fi psoriazis, care provoacă îngroşarea, erodarea sau chiar desprinderea unghiei din carne. Căderea părului se asociază uneori cu unghiile cu şanţuri, erodate sau aspre. Decolorarea unghiilor este rezultatul fumatului sau a folosirii continue a lacului colorat de unghii, fără a proteja unghia înainte de aplicarea ojei cu un lac special care împiedică îngălbenirea unghiei. Unghiile de la picioare cresc în carne din cauza presiunii exercitate de pantofii nepotriviţi.

Afecţiuni

• Anemia feriprivă face unghiile să fie palide şi subţiri, casante, cu şanţuri, crăpându-se şi rupându-se uşor.

• Deficienţa de zinc duce la formarea de pete albe şi la fragilitatea unghiilor.

• Deficienţa severă de proteine face carnea de sub unghii să pară albă.

• Lipsa de acid linoleic cauzează crăparea sau exfolierea unghiilor.

• O deficienţă de fier poate provoca subţierea unghiilor şi induce o formă concavă.

• Bolile de inimă pot afecta unghiile, schimbându-le culoarea în roşu la fel cum afecţiuni ale glandei tiroide pot fi recunoscute după nişte unghii uscate, casante, care se rup foarte repede.

• Unghiile albe pot ascunde boli ale ficatului, dar şi anemie.

• Unghiile galbene şi îngroşate pot indica boli ale plămânilor, iar cele îngălbenite şi uşor roşii la bază, diabet.

• Unghiile jumătate albe, jumătate roşii, pot indica boli ale rinichilor.

• Liniile negre sub unghii sunt  o mărturie a faptului că suferi de depresie.

• Unghiile pot fi albastre din cauza astmului puternic, a bolilor cardiace, emfizemului sau a bronşitei.

•          Unghiile încreţite sau exfoliate indică psoriazis sau artrite inflamatorii.

Tratament

• Dacă aveţi deficienţe de fier, includeţi în alimentaţie  fructe uscate şi produse pe bază de soia. Mâncaţi multă ceapă, usturoi, fasole, mazăre, vegetale cu frunze verzi şi verdeţuri proaspete, alimente bogate în vitamina C. De exemplu, un pahar cu suc de portocale la masă. Şi cerealele integrale sunt o sursă bună de fier, dar încercaţi să mâncaţi alimente care conţin cupru (brânză, gălbenuş, fructe de mare, ficat, caise, cireşe, smochine), care contribuie la absorbţia fierului. Diminuaţi ceaiul, cafeaua, cacao, cola şi vinul în timpul meselor, pentru că taninul pe care îl conţin reduce absorbţia fierului.

• Contra infecţiilor micotice sau bacteriene ale unghiilor vă puteţi spori imunitatea mâncând usturoi şi ceapă, alimente bogate în zinc (nuci, legume, crustacee), vitamina C şi flavonoide (fructe şi legume), acizi graşi omega 3 (nuci, seminţe, peşte gras, ulei rapiţă). Uleiul din arbore de ceai ajută în această situaţie, dacă este tamponat direct pe unghie şi cuticulă.

• Contra unghiilor care se crapă sau se rup, sporiţi aportul de vitamina A dacă beţi suc de morcovi şi consumaţi multe ouă, lapte şi ficat. Mâncaţi peşte de trei ori pe săptămână şi luaţi un supliment cu untură de peşte.

• Contra petelor albe de pe unghii sporiţi cantitatea de zinc şi vitamina B consumând fructe de mare, carne de pasăre şi cereale intregrale.

• Pentru a preveni anumite probleme, nu tăia cuticulele şi nici colţurile încarnate ale unghiilor pentru că pot apărea infecţii foarte grave. Nu folosi dizolvant cu acetonă sau adelhidă formică, iar atunci când mergi la salonul de manichiură, ai grijă să fie dezinfectate corespunzător ustensilele sau mergi direct cu ale tale de acasă. Atunci când folosiţi produse pentru curăţenia casei, purtaţi întotdeauna mănuşi de menaj, iar după aceea aplicaţi o cremă hidratantă pentru mâini şi unghii.
Secv. din art. "Priveşte-ţi unghiile şi vei afla ce boală ai!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Lectia nr 3. Noua Terapia Magica. Bautura Magica. Cum Prepari acasa Apa Alcalina pentru B.M

CUM SA PREPARI ACASA APA PENTRU BAUTURA MAGICA, CARE TE TRATEAZA DE MULTE AFECTIUNI!    Apa alcalina o poti prepara chiar la ...