Cum poti avea un organism alcalin si un stil de viata sanatos?

Care sunt secretele si cele mai bune practici pentru obtinerea unui organism alcalin si echilibrat?
Secretul cel mare dintre toate consta de fapt din ce bei si cum pastrezi hidratarea corpului folosind o apa corespunzatoare, ionizata, imbogatita cu O2 si cu pH alcalin.
In practica, atingerea si apoi mentinerea echilibrata a pH-ului organismului necesita consumarea din belsug de grasimi sanatoase si de inalta calitate si in concentrarea alimentatiei in jurul legumelor verzi.

Cum poti avea un organism alcalin?

Cea mai eficienta metoda de a obtine si de a ne mentine organismul alcalinCorpul nostru detine mai multe sisteme, numite tampon, prin care incearca mentinerea pH-ului in limitele normale. Din pacate insa, in conditiile unei alimentatii care genereaza in mod constant acizi, nu intotdeauna reuseste o reechilibrare. Aceasta devine o misiune mult mai dificila pentru organism atunci cand acidoza s-a instalat.
Principalul mod prin care putem ajuta din exterior reglarea pH-ului este adoptarea unui anumit tip de die­ta, din care sa excludem alimentele acidifiante si in special produsele rafinate.
Cea mai eficienta metoda de a obtine si de a ne mentine organismul alcalin este prin: modificarea dietei, eliminarea stresului si a sedentarismului.

1Alimente care alcalinizeaza organismul

Echilibrul pH-ului organismului nostru este amenintat in permanenta, in conditiile in care majoritatea alimentelor care compun dieta moderna cresc aciditatea mediului intern. Este vorba despre zahar si despre toate celelalte produse procesate si rafinate, despre alimentele fermentate si despre indulcitorii artificiali, care elibereaza acizi in organism in urma proceselor de metabolizare.
O cantitate mare de acizi genereaza si proteinele provenite din carne si din lactate. Prin urmare, aciditatea crescuta a mediului intern este consecinta obiceiurilor noastre. Corectandu-le, putem scapa de starea de oboseala si de kilogramele in plus si putem dobandi o imunitate mai puternica si un tonus psihic mai bun.
ldeea care sta la baza intregului sistem este sa va mentineti organismul alcalin, iar pentru aceasta, va trebui sa va axati pe alimente care va alcalinizeaza corpul si sa le evitati pe cele care-l acidifica.
Toate alimentele digerate in organism se metabolizeaza, adica sunt arse, pana la un reziduu, ca o cenusa. Aceasta cenusa poate fi neutra, acida sau alcalina, depinzand in principal de continutul mineral al alimentului original. De exemplu, potasiul, calciul, magneziul, sodiul, zincul, argintul, cuprul si fierul dau o cenusa alcalina; sulful, fosforul, clorul si iodul lasa o cenusa acida. Majoritatea elementelor sunt alcaline.
Din fericire pentru noi, fiecare aliment este usor de clasificat dupa ce fel de cenusa lasa.
  • – In general, alimentele de origine animala – carnea, ouale, lactatele -, alimentele procesate si rafinate, produsele cu drojdie, alimentele fermentate, cerealele, indulcitorii artificiali, fructele si zaharurile sunt acidifiante, ca si alcoolul, cafeaua, ciocolata, ceaiul negru si bauturile carbogazoase.
  • – Cerealele sunt acidifiante, desi cateva (meiul, hrisca, alacul) sunt numai foarte usor acide.
  • – Vegetalele sunt alcalinizante. Acestea includ si cateva care sunt de fapt fructe: avocado, rosia, ardeiul, in timp ce ciupercile sunt o exceptie. Cateva fructe citrice nedulci sunt de asemenea bazice in organism, la fel cum sunt semintele, nucile si cerealele germinate.
  • – Alimentele in stare cruda sunt mai alcalinizante, in timp ce mancarea gatita este mai acidifianta. Astfel, vegetalele preparate termic işi pierd din proprietatile alcalinizante.
  • – Majoritatea legumelor si fructelor au efect alcalinizant, insa legumele verzi si verdeturile in mod deosebit regleaza pH-ul mediului intern. 
  • Dintre acestea, sunt mai bune cele cu un continut crescut de apa, pentru ca si apa joaca un rol important in procesul de reglare a pH-ului.
  • – Fructele dulci (care contin o cantitate mai mare de zaharuri) sunt mai putin recomandate intr-o dieta alcalina, insa nu ar trebui excluse in totalitate, pentru ca furnizeaza vitamine si minerale importante pentru buna functionare a organismului.
  • – Alcoolul genereaza acizi: bauturile care contin alcool, dar si cele carbogazoase si cafeaua sunt acidifiante si trebuie consumate in cantitati reduse daca vrem sa mentinem echilibrul pH-ului.
  • Alcoolul perturba metabolismul prin reziduurile metabolice toxice pe care le produce, iar zaharul din bauturile carbogazoase este unul dintre principalii factori de natura alimentara care duc la acidifierea organismului.
  • – In ceea ce priveste fumatul, substantele toxice din tigara genereaza acizi puternici. Uneori, acest viciu este suficient pentru a acidifia lichidele din organism, chiar in conditiile unei diete alcaline.
 Pentru mentinerea unui pH echilibrat in sange si tesuturi, dieta trebuie sa cuprinda cel putin 70-80% alimente alcaline, nu mai mult de 20% alimente acidifiante (si cel putin jumatate din cele 70-80% trebuie sa fie in stare cruda). Acestea sunt masuratori vizuale, nu cantitative sau in calorii.
Cu cat dieta este mai alcalina, cu atat mai rapide vor fi imbunatatirile.
Spre deosebire de cunoscuta piramida a alimentelor, care are un efect general acid, acest program va va aduce inapoi la un pH  sanatos si echilibrat.

2Elimina stresul si sedentarismul

Atunci cand suntem stresati, organismul produce o cantitate mai mare de reziduuri acide, uneori chiar mai multe decat rezulta din metabolizarea alimentelor. Potrivit dr. Robert Young, chiar de doua-trei ori mai mult decat in urma consumului de proteine animale.
Acelasi efect asupra aciditatii mediului intern il are si lipsa exercitiului fizic. Plamanii detin unul dintre sisteme­le-tampon prin care organismul mentine pH-ul alcalin al sangelui. Prin cresterea fluxu­lui de aer in timpul exercitiilor fizice, se realizeaza si o crestere a nivelului pH-ului.
Daca nu sunt efectuate corect, exercitiile fizice pot –  de fapt – sa mareasca aciditatea corpului.
  • DA, ai citit bine: exercitiile fizice te pot face mai gras / grasa!!!
Exercitiile fizice ard calorii, dar nu aceasta este ideea aici! Elementul cheie al exercitiilor fizice este ca acestea te ajuta sa-ti mentii un organism alcalin.Dar pentru asta trebuie sa le faci cum trebuie, altfel vei obtine efectul contrar.

3Secretul unui organism alcalin: hidrateaza-te cu apa cea mai buna!

Daca in organism nu exista insa apa suficienta, acizii nu pot fi scosi din organism si se vor depozita in organe precum inima, ficatul, pancreasul si colonul. Prin urmare, hidratarea este cea mai buna metoda pentru a ajuta  reechilibrarea pH-ului lichidelor interne. Cu toate calitatile minunate ale apei, daca bei tipul rau de apa, poti sa devii bolnav, obosit si gras.
Apa cea buna si sanatoasa trebuie sa fie alcalina si bogata in oxigen.
  • Apa alcalina bauta spala acizii si reziduurile, ajutand organismul sa ramana alcalin.
Prin consumul zilnic de apa alcalina, care va avea efect de neutralizare si inlaturare a aciziilor din tesuturi, vei opri corpul de la a rechizitiona substante alcaline din alta parte pentru a rezolva problema – de exemplu, scoaterea calciului din oase.
Apa trebuie sa fie vie, energizata, adica saturata cu electroni, foarte incarcata electric si plina de energie potentiala. Potentialul energetic al apei este evaluat cu ajutorul valorii ORP – potentialul de oxido-reducere (POR in limba romana).
sursa@naturasisanatate

Pur si simplu incepe!

Cea mai grea parte este inceputul. Insa, odata ce ai inceput sa integrezi aceste principii in viata de zi cu zi, vei obtine un organism alcalin si sanatos, iar in final, acesta va devini un nou stil de viata pentru tine. Schimbarile pe care le vei simti vor atat la nivel fizic, cat si psihologic si spiritual. Recastigarea si pastrarea sanatatii si a starii de bine este un proces si nu un eveniment punctual.
Doresti sa te programezi pentru o consultatie gratuita ,scrie-mi pe adresa de facebook Marcela Glavan 
Cu iubire  Marcela Glavan 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Lectia nr 3. Noua Terapia Magica. Bautura Magica. Cum Prepari acasa Apa Alcalina pentru B.M

CUM SA PREPARI ACASA APA PENTRU BAUTURA MAGICA, CARE TE TRATEAZA DE MULTE AFECTIUNI!    Apa alcalina o poti prepara chiar la ...