HELICOBACTER PYLORI SE POATE TRATA CU TERAPIA MAGICA

HELICOBACTER PYLORI SE  POATE TRATA CU TERAPIA MAGICA 
Există mai multe scheme de tratament pentru infecţia cu această bacterie care colonizează mucoasa gastrică şi poate cauza gastrite, ulcere sau chiar cancer gastric. Tratamentul constă din asocierea unui antisecretor gastric în doză dublă cu două sau trei antibiotice, pentru o durată de 10 - 14 zile. Schema medicamentoasă este recomandată de specialist după efectuarea unor teste ce pot depista cu certitudine existenţa infecţiei cu Helicobacter pylori. Atenţie: anticorpii semnifică trecerea prin infecţie, fără a se putea stabili vindecarea sau persistenţa în acel moment al infecţiei.
„Helicobacter pylori este o bacterie care se poate transmite de la o persoană la alta pe cale orală (prin intermediul salivei) sau fecal-orală (contaminare cu materii fecale). Este larg răspândită în lume: aproximativ jumătate din populaţia globului este infectată, cu o proporţie chiar mai mare în ţările (sau zonele) mai putin dezvoltate sau cu condiţii de igienă precare.

Imagine similară
Ce simptome pot sugera infecţia cu Helicobacter pylori 
Majoritatea persoanelor infectate cu H. pylori sunt asimptomatice; nu există simptome specifice, putându-se manifesta ca un sindrom dispeptic cu greaţă, inapetenţă (nota redacţiei - lipsa poftei de mâncare), disconfort abdominal după mese, balonare, uneori miros neplăcut al respiraţiei. În unele cazuri însă, infecţia cu H. pylori poate determina gastrite simptomatice, ulcer gastric sau duodenal - care pot prezenta la rândul lor complicaţii serioase (ca hemoragia digestivă), sau poate chiar favoriza apariţia cancerului gastric.
Cum se pune corect diagnosticul? 
Există două tipuri de teste care duc la diagnostic. Testele invazive se bazează pe analiza unui fragment de mucoasă gastrică prelevată prin biopsie în cadrul unei endoscopii digestive superioare, prin test rapid de culoare sau prin analiza microscopică în cadrul laboratorului de anatomie patologică). Teste non-invazive include determinare de anticorpi din ser, determinare antigen din scaun, sau test respirator cu uree marcată radioactiv.
Anticorpii semnifică trecerea prin infecţie, fără a se putea stabili vindecarea sau persistenţa în acel moment al infecţiei. De aceea, testul anticorpilor din ser poate servi ca test diagnostic pentru infecţia actuală doar la o primă evaluare şi doar dacă nu s-a efectuat tratament în antecedente. Altfel, anticorpii rămânând pozitivi şi după eradicarea infecţiei, nu pot fi consideraţi dovadă a infecţiei actuale.
Care este tratamentul corect? 
Există mai multe scheme tratament. Tratamentul constă din asocierea unui antisecretor gastric în doză dublă cu două (sau trei) antibiotice, pentru o durată de 10 - 14 zile. Sunt luate în calcul eventuala alergie la antibiotic sau efectele adverse posibile, precum şi dacă este primul tratament sau ne adresăm unei recidive.
Teste care certifică vindecarea 
S-au descris cazuri de „reinfecţie“ într-o minoritate de cazuri, dar în cele mai multe dintre ele era vorba despre recrudescenţa aceleiaşi infecţii, suprimate temporar si nu definitiv. În mod obisnuit, odată eradicată cu adevarat infecţia, aceasta se vindecă. Controlul eradicării se face prin test respirator cu uree marcată radioactiv (necesită efectuare în cadrul unui laborator dotat cu pastila de uree respectivă şi aparatură specială de măsurare) sau prin test fecal (se determină într-o probă de scaun prezenţa antigenului H. pylori), la nu mai puţin de o lună de la încheierea tratamentului“.
Cum se desfăşoară testul respirator neinvaziv pentru depistarea infecţiei cu Helicobacter Pylori
Testul respirator neinvaziv pentru depistarea infecţiei cu Helicobacter Pylori indică infecţia activă şi poate verifica şi eradicarea acesteia, după tratamentul corespunzător. Metoda este simplă şi constă în măsurarea concentraţiei de amoniu din aerul expirat, după administrarea unei soluţii de uree marcată cu un izotop de carbon (C13). Pacientul suflă iniţial într-un tub de unică folosinţă, timp de 6 minute, apoi bea o soluţie specială, după care suflă din nou timp de 6 minute. Procedura durează aproximativ 15 minute, iar rezultatul se eliberează pe loc. Helicobacter Pylori este o bacterie spiralată care colonizează mucoasa stomacului şi a duodenului, rezistând într-un mediu extrem de acid. Infecţia mucoasei gastrice cu Helicobacter Pylori, în lipsa unui tratament corespunzător, poate creea condiţii pentru apariţia gastritelor sau a ulcerului duodenal. Există şi situaţii când gastritele cronice evoluează spre cancerul de stomac. Prin urmare, identificarea infecţiei este esenţială pentru tratamentul afecţiunilor acute şi cronice ale tubului digestiv superior. Dacă rezultatul testului respirator este pozitiv, infecţia poate fi tratată rapid cu ajutorul medicamentelor şi germenul poate fi îndepărtat.hpylori

Rezultat  cu TERAPIA MAGICA -Asamachiama Suntieu (facebook)



Cu iubire Marcela Glavan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Lectia nr 3. Noua Terapia Magica. Bautura Magica. Cum Prepari acasa Apa Alcalina pentru B.M

CUM SA PREPARI ACASA APA PENTRU BAUTURA MAGICA, CARE TE TRATEAZA DE MULTE AFECTIUNI!    Apa alcalina o poti prepara chiar la ...