Cel mai important lucru este sa aflati ce va afecteaza buna functionare a rinichilor. In acest articol urmeaza sa discutam despre bicarbonatul de sodiu si despre proprietatile sale curative in astfel de tratamente.
Organismul nostru digera mancarea cu ajutorul hormonilor si enzimelor. Acestia sunt produsul sitemului endocrin. Bicarbonatul de sodiu este produs de pancreas, pentru a ajuta la buna functionare a rinichilor. In unele cazuri, rinichii pot produce cea mai mare cantitate de bicarbonat de sodiu insa, acest lucru depinde de tipul de mancare pe care il consumam. Daca ne hranim cu alimente bogate in grasimi si zaharuri, atunci pancreasul si rinichii vor fi incarcati si vor produce o cantitate mica de bicarbonat, ajungand astfel ca rinichii, sa fie afectati.
Bicarbonatul de sodiu neutralizeaza acizii din organism, protejeaza rinichii si orice alt organ care poate fi afectat de o imbatranire prematura. Astfel, daca bicarbonatul de sodiu neutralizeaza productivitatea acizilor in timpul digestiei, lipsa bicarbonatului poate avea efecte daunatoare asupra rinichilor.
Spitalul Regal din Londra a realizat un studiu, al carui subiect principal a fost bicarbonatul de sodiu si efectul sau asupra pietrelor la rinichi. Studiu a demonstrat faptul ca acest aliment banal, gasit in orice casa, poate incetini procesul de formare al pietrelor la rinichi. S-a mai demonstrat si faptul ca ajuta si in cazul persoanelor care fac dializa, impiedicand lezarea rinichilor. Spre surprinderea tuturor, unii dintre ei, nu au mai avut nevoie de dializa.
Rinichii nostrii, produc in mod natural bicarbonat de sodiu, si in momentul in care nivelul este scazut, organismul se activeaza si incepe sa produca insa, daca nu reuseste sa produca sau il elimina prin urina, poate afecta sangele, care devine foarte acid. Daca rinichii cedeaza, acidul din sange nu este eliminat insa atunci cand incep sa transfere acizi in urina, acidul din sange dispare. Atunci cand incep sa functioneze corect, sangele se curata din nou.
Acest studiu a avut ca si punct de plecare pacientii aflati la dializa, avand rezultate exceptionale. Acest studiu a demonstrat ca bicarbonatul poate incetini dezvoltarea pietrelor la rinichi. Poate trata problemele rinichilor, persoanele care sufera de boli ale rinichilor, nu vor mai avea nevoie de dializa si toate aceste lucruri, datorita bicarbonatului de soda. In cazul persoanelor tratate cu bicarbonat, s-a observat incetinirea procesului de blocare al rinichilor. Studiul a durat 2 ani si doar 6.5% din pacienti au mai continuat sa faca dializa. Acest lucru este impresionant, daca ne gandim ca procentul initial era de 33%. In unele cazuri, bicarbonatul de sodiu, poate preveni si trata boli cardiace sau renale in stadiu terminal. Este necesar consumul bicarbonatului pe cale orala, intrucat in momentul in care este combinat cu dializa, ii sporeste eficacitatea, intrand direct in sange. Protejeaza rinichiul de arsuri insa neutralizeaza si acizii din alimente precum sulfatii, fosfatii si nitrogenul.
Acest aliment minunat, poate ajuta si in cazul altor boli. Pacientii diagnosticati cu cancer il folosesc adesea, pentru a scapa de efectele negative ale chimioterapiei.
Tratamentul cu bicarbonat de sodiu
In prima zi, puneti jumatate de lingurita de bicarbonat sub limba, si lasati-o sa se dizolve. Amestecati o lingurita de bicarbonat si jumatate de lingurita de sare (calitate superioara), in 1.5 litri de apa. Beti amestecul in zilele urmatoare.
Amintiti-va mereu ca obiceiurile nesanatoase va lezeaza rinichii. Mancarea nesanatoasa, poate avea un efect negativ nu doar asupra rinichilor, ci si in cazul sanatatii generale. Fiti mai atenti la ce consumati si nu uitati, aspectul exterior este reflexia sanatatii interioare.
Cu iubire Marcela Glavan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.