GHID SALVATOR DE SANATATE: CEI 6 PASI IN AUTOEXAMINAREA SANILOR

GHID SALVATOR DE SANATATE: CEI 6 PASI IN AUTOEXAMINAREA SANILOR

Autoxaminarea lunara a sanilor reprezinta una dintre cele mai eficiente si la indemana metode pentru prevenirea bolilor sanului si depistarea precoce a cancerului mamar.

Importanta autoexaminarii sanilor

Cancerul de san reprezinta cea mai raspandita forma de cancer in randul femeilor si una dintre principalele cauze de deces in lume. Nici romancele, din pacate, nu stau prea bine la acest capitol, incidenta cancerului mamar, dar si a altor boli ale sanilor, fiind extrem de ridicata in ultimii ani.
Vestea buna este insa ca majoritatea acestor boli mamare pot fi prevenite, autoexaminarea regulata a sanilor jucand un rol extrem de important in acest sens. Mai mult decat atat, daca este depistat si tratat la timp, cancerul la san poate fi vindecat cu o rata foarte mare de succes.
Pentru toate femeile, autoexaminarea sanilor o data pe luna reprezinta una dintre masurile de baza in prevenirea cancerului de san in forma sa avansata si a multor alte patologii ale sanilor. Aceasta examinare a sanilor realizata de noi insene va fi insotita in mod necesar de un examen ginecologic anual, in cadrul caruia medicul specialist va efectua la randul sau o palpare a sanilor. Iar dupa varsta de 40 de ani, se recomanda de asemenea efectuarea unei mamografii anual sau odata la 2 ani.

Etapele 1-4 in autoexaminarea sanilor: observarea in fata oglinzii

In primul rand, pentru a fi relevanta, aceasta autoexaminare lunara a sanilor trebuie efectuata in primele zile de dupa terminarea menstruatiei. Femeile insarcinate sau aflate la menopauza pot alege oricare zi pentru examinare, avand insa grija sa o pastreze pe aceeasi luna de luna.
Primul pas consta in examinarea vizuala a starii de sanatate a sanilor. Pentru aceasta, ne vom observa sanii in fata oglinzii, mai intai stand relaxate cu mainile pe langa corp. Ne vom indrepta atentia asupra formei lor, asupra culorii si asupra simetriei dintre ei. Daca observam unul dintre urmatoarele lucruri, ar trebui sa ne adresam medicului specialist pentru efectuarea unui control mai amanuntit:
  • umflaturi;
  • iritatii;
  • eczeme;
  • scurgeri mamelonare;
  • zone cu aspect de coaja de portocala;
  • modificari ale aspectului alunitelor de la nivelul sanului;
  • infundarea mameloanelor;
  • orice modificari vizibile de contur sau de simetrie intre sani.
autoexaminarea sanilorMancarimile, intepaturile sau durerea resimtita in zona sanilor sau imediat sub axila ar trebui de asemenea sa ne ridice semne de intrebare.Pasul 2 consta in autoexaminarea in fata oglinzii cu mainile ridicate deasupra capului. Pentru pasul 3 ne vom cobori mainile de sus pana la nivelul cefei, impingand palmele una in cealalta astfel incat muschii pieptului sa se incordeze. Iar pentru pasul 4 ne vom observa sanii in fata oglinzii in timp ce ne tinem palmele pe solduri, impingand puternic in oasele bazinului.
Vom avea grija de fiecare data sa urmarim fiecare portiune a sanilor, inclusiv zona subaxilara si areolele sanilor.

Etapele 5-6 in autoexaminarea pieptului: palparea sanilor

Pasii 5 si 6 din autoexaminare presupun palparea sanilor cu degetele, prin miscari usor apasate efectuate in sens circular sau de sus in jos.
In orice situatie ,alcalinizati va organismul .Primul pas spre sanatate este Terapia Magica. Apelati urgent la consultantii nostri, care  stau la dispozitia dv ,in fiecare zi Gratis! Doamne ajuta .
Cu Iubire Marcela Glavan 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Lectia nr 3. Noua Terapia Magica. Bautura Magica. Cum Prepari acasa Apa Alcalina pentru B.M

CUM SA PREPARI ACASA APA PENTRU BAUTURA MAGICA, CARE TE TRATEAZA DE MULTE AFECTIUNI!    Apa alcalina o poti prepara chiar la ...